Đorđević: Novi sporazum sa Austrijom za veće penzije naših građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Novi sporazum sa Austrijom za veće penzije naših građana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas u Beču sa generalnim direktorom Zavoda za penziono osiguanje Austrije (PVA) Manfredom Anderleom o daljem unapređenju saradnje u korist građana dve zemlje.

Đorđević je, u izjavi Tanjugu, rekao da Austrija i Srbija imaju odlučnu saradnju, kao i penzioni fondovi dve zemlje, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje.

Ukazao je da je sa sagovornikom razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o onome što je već započeto, između ostalih korišćenju naših rehabilitacionih centara, kao i razmeni podataka.

Prema njegovim rečima sredinom godine trebalo bi da bude potpisan novi sporazum o razmeni podataka koji će, kako objašnjava, ne samo omogućiti kontrolu, već i možda omogućiti veće penzije za naše građane.

"U interesu austrijskih i naših građana želimo da unapredimo saradnju i iskoristimo sve potencijale koje ima Srbija u ovom trenutku", rekao je Đorđević.

On je ukazao da pored rehabilitacionih centara koji su u funkciji u Srbiji imamo i 26 koji to nisu.

"Prezentovali smo na sastanku sve naše banje koje nisu u funkciji sa mogučhnošću da zajedno sa Austrijom neke od njih stavimo u funkciju", preneo je Đorđević.

Izrazio je uverenje da će u ovoj godini sigurno saradnja biti unapređena.

Đorđević je ukazao da u Austriji i Beču živi možda najveća srpska dijaspora u Evropi i da je zbog toga veoma bitna saradnja i u oblasti penzionog osiguranja.

"Za 27.195 korisnika penzionog fonda koji žive u Srbiji Austrija plaća penzije, a za nekih 2.700 koji žive u Austriji plaća Srbija", objasnio je on.

Ljudi kada odu u penziju žele da vreme posvete sebi a ne administrativnim stvarima i upravo je obaveza Austrije i Srbije da pojednostave stvari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Sa Austrijanscima smo razgovarali kako da OŽIVIMO BANJE KOJE NISU U FUNKCIJI

Izvor: Blic, 24.Jan.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas u Beču sa generalnim direktorom Zavoda za penziono osiguranje Austrije (PVA) Manfredom Anderleom o daljem unapređenju saradnje u korist građana dve zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.