Izvor: Njuz.net, 06.Avg.2021, 16:32

Deca u Srbiji masovno kreću na časove gruzinskog jezika

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeCELA SRBIJA, 6. avgust 2021, (Njuz) – Nakon bronzane medalje koju je osvojio srpski rvač Zurab Datunašvili, sve više dece u Srbiji kreće na časove gruzinskog jezika.
Profesor gruzinskog jezika u penziji Dragoslav Pantić u izjavi za Njuz ističe da nikada u svojoj 40 godina dugoj karijeri nije imao ovoliko novih polaznika.
– Pre svega, želeo bih da zahvalim našem rvaču Zurabu jer pre njegove medalje nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << imao nijednog učenika još od 1988. godine – započinje naš razgovor jedini profesor gruzinskog jezika u Srbiji – Proteklih nekoliko dana me je kontaktiralo preko 30 roditelja dece koja su izrazila ogromnu želju da krenu na časove gruzinskog – nastavlja vidno uzbuđeni Dragoslav.
– Prvo sam pomislio da je u pitanju samo još jedna šala mog prijatelja Steve, koji ponekad ume da me pozove i predstavi se kao neko drugi, neko ko bi kao voleo da krene na časove, a zatim kad mu ja poverujem, počne glasno da se smeje u slušalicu i viče “Niko na svetu nema razlog da uči gruzijski, Dragoslave!”, ali na svu sreću ovaj put nije bila šala i evo ja od sutra imam nove đake i moram da priznam da sam presrećan – kaže profesor Pantić.
Iako je on pokušao da objasni deci da poznavanje gruzinskog jezika nije neophodno za bavljenje rvanjem, deca su toliko zavolela našeg reprezentativca Zuraba Datunašvilija da jedva čekaju časove.
– Većina dece, a i odraslih, nikad pre ovih igara u Tokiju nije imala priliku da čuje gruzinski jezik. Mnogi kažu da su se, kada je Zurab izjavio “Madloba baratistvis”, što u prevodu znači “Hvala na čestitkama”, prosto zaljubili u ovaj prelepi jezik – navodi profesor.
Profesor Pantić se nada da će nekada imati priliku da upozna našeg istaknutog rvača jer, kako kaže, voleo bi da makar jednom u životu bude u prilici da upotrebi svoje znanje gruzinskog jezika.
Vladimir Vuković
The post Deca u Srbiji masovno kreću na časove gruzinskog jezika appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.