Bivši učitelj poklonio čiča Dražine skije Vojislavu Mihailoviću (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši učitelj poklonio čiča Dražine skije Vojislavu Mihailoviću (FOTO)

Učitelj u penziji Dobrivoje Gajić (95) iz Šapca poklonio je danas čiča Dražine drvene skije generalovom unuku Vojislavu Mihailoviću Učitelj u penziji Dobrivoje Gajić (95) iz Šapca poklonio je danas čiča Dražine drvene skije generalovom unuku Vojislavu Mihailoviću. Dobrivoje je ove skije čuvao 72 godine i sad je odlučio da ih da generalovom nasledniku. Čin primopredaje obavljen je u prostorijama POKS-a u Šapcu. Gajić je skije dobio dok je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rata radio u selu Gornji Orović kod Ljubovije. Poklonio mu ih je 1947. godine Smiljko Radosavljević kod kojeg je Draža Mihailović u ratnim godinama ostavio svoje skije. Gajić nam je ispričao da je i on sam nekoliko godina skijao na njima, kao i da niko osim njega i njegove porodice nije znao kome skije pripadaju. - Kada sam sagradio kuću u Šapcu, preneo sam ih na tavan i smestio sam ih iza “rogova”, da se ne vide kada se uđe - kaže Dobrivoje. - Imao sam i štapove, znam da sam i njih stavio gore, ali sada ne mogu da ih nađem. Drago mi je da sam danas čiča Dražinom unuku predao ove skije i što konačno mogu javno da kažem šta sam 40 godina čuvao u srcu. Unuk Draže Mihailovića je takođe imao poklon za deda Dobrivoja. Ovom prilikom, uručio mu je generalovu fotografiju na skijama iz 1942. godine, a na poleđini je napisao posvetu. - Počastvovan sam poklonom - izjavio je Mihailović. - Pre par meseci sam saznao da Gajić poseduje dedine skije. Namera mi je da u budućnosti bude otvoren muzej posvećen mom dedi u kojem će pored dokumenata biti izložene i ove skije.NAJSTARIJI ČLAN Dobrovoje Gajić danas je odlučio da pristupi POKS-u i tako postao njihov najstariji član. Predsednik POKSA-a Žika Gojković mu je uz čestitke poželeo da još dugo, dugo bude njihov član.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dražine skije vraćene nasledniku

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2019

Šabački učitelj Dobrivoje Gajić (96 god) danas, u prostorijama Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije Šabac, predao je skije Dragoljuba Draže Mihailovića, đeneralovom unuku, potpredsedniku POKS Vojislavu Mihailoviću...Gajić je dobio đeneralove skije na čuvanje 1946. godine od Smiljka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.