Američki general: Rusija napravila proboj u razvoju vojne tehnologije

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general: Rusija napravila proboj u razvoju vojne tehnologije

Rusija je napravila veliki proboj u razvoju vojne tehnologije za poslednjih 20 godina, piše američki general u penziji Robert Skejs u članku za Vašington post.

„Novi ruski sistemi prevazilaze naše za trećinu i više. Oni su modernizovali našu artiljerijsku tehnologiju“, piše general Robert Skejls.

Skejls je naglasio da je „zona pogađanja ruskih artiljerijskih divizija pet puta veća od američkog bataljona raketnih sistema koji koristi visokoeksplozivnu bojevu glavu. Najbolje na svetu su, prema po mišljenju Skajlsa, ruske tehnologije za radioaktivnu borbu.

„Američki strateški dronovi kojim se bombarduju pozicije terorista i kojima se upravlja sa vojne baze u Nevadi napredniji su od ruskih. Međutim, ruski taktički dronovi koji navode artiljeriju po kvalitetu i broju prevazilaze naše“, dodao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.