Agim Čeku optužen zbog lažnih penzija veterana OVK

Izvor: B92, 14.Sep.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agim Čeku optužen zbog lažnih penzija veterana OVK

Kosovski tužilac Aleksander Ljumezi podigao je optužnice protiv 12 ljudi, uključujući ministra snaga bezbednosti Rustema Berišu i njegovog zamenika Agima Čekua

Optužnica je podneta zbog zloupotrebe penzijskog fonda, piše Rojters.

Njima se na teret stavlja da su lažno registrovali na hiljade ljudi kao "ratne veterane" OVK i time oštetili budžet za oko 68 miliona evra, prenela je agencija Rojters.

Oko 40.000 njih je registrovano da su ratni veterani, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a tužilaštvo kaže da polovina nije učestvovala u tzv. OVK tokom sukoba 1998-1999.

Jedan od tužilaca u tom predmetu je dao otkaz i otišao u SAD, jer mu je, kako je rekao, zaprećeno da mora da napusti taj slučaj.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.