PayPal ponudio 45 milijardi dolara za kupovinu Pinterest-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Okt.2021, 10:37

PayPal ponudio 45 milijardi dolara za kupovinu Pinterest-a

Proteklih godina PayPal je potrošio više milijardi dolara na akvizicije kompanija poput Honey Science-a, Paidy-ja i Happy Returns-a kako bi poboljšao svoju poziciju na tržištu e-trgovine. Sada su spremni za još jedan veliki korak na tom tržištu koji bi mogao da ih košta čak 45 milijardi dolara.

Naime, kako su juče objavili poslovni mediji, PayPal je ponudio 45 milijardi dolara za kupovinu popularne društvene mreže Pinterest. Nije poznato kako u Pinterestu razmišljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << o ovoj ponudi tako da su mogući svi ishodi – njeno prihvatanje, odbijanje ili traženje više novaca.

Društvene mreže danas imaju veliki uticaj na online kupovinu te brojni kupci pre šopinga ispitaju tržište upravo na raznim internet platformama, a veliki je uticaj i influensera čije objave (često i sponzorisane) utiču na mišljenja i kupovne navike miliona pratilaca. Takođe, na nekim je mrežama moguće kupiti proizvode klikom na link na samoj objavi, što ubrzava i pojednostavljuje proces kupovine. Deo tog kolača sada želi i PayPal koji bi akvizicijom, nadaju se u kompaniji, ne samo poboljšao svoju poziciju na tržištu e-trgovine, već bi dobio i novi izvor prihoda kroz oglašavanje na društvenim mrežama.

Iz PayPal-a žele da akvizicija bude dovršena do 8. novembra, pre izveštaja o kvartalnom poslovanju, a ponudili su 70 dolara po deonici, što je 26 posto više u odnosu na zaključnu cenu deonica na berzi u utorak koja je iznosila 55,58 dolara. Nakon objave ove informacije, cena deonice Pinteresta porasla je za skoro 13 posto, dok je cena dionice PayPala pala za 5 posto.

Pinterest je 2019. godine izašao na berzu te je tada njegova vrednost iznosila oko 13 milijardi dolara. Ova društvena mreža je profitirala s pandemijom jer, kako su milioni ljudi ostali kući tokom lockdown-a, tako su više vremena provodili online te su mnogi tada otkrili i Pinterest. Ali kako se situacija s vremenom smirila, iz kompanije su najavili kako više ne očekuju veliki rast broja korisnika, ali očekuju porast prihoda kroz veći angažman postojećih korisnika.

Iz PayPal-a i Pinterest-a za medije nisu komentarisali potencijalnu akviziciju te bi tokom sledećih dana trebali da saznaju jesu li kompanije ipak uspele da postignu dogovor ili će na kraju PayPal ipak odustati od preuzimanja te će obe kompanije krenuti svojim putem.

Izvor: zimo
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Samsung Electronics – jedan od pet najboljih globalnih brendova na Interbrand listi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Okt.2021

Kompanija je na petom mestu među 100 najboljih globalnih brendova sa vrednošću brenda od 74,6 milijardi dolara, što je za 20% više u odnosu na 2020. godinu...Prema Interbrand listi najboljih 100 globalnih brendova za 2021. godinu objavljenoj 20. oktobra, brend Samsung je zauzeo peto mesto sa vrednošću...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.