Zmajevi traže spas u neosvojivoj Humskoj (16h, TV B92)

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 10:29

"Zmajevi" traže spas u neosvojivoj Humskoj (16h, TV B92)

Fudbaleri Partizana dočekuju u subotu ekipu Voždovca (16.00, TV B92), u pretposlednjem, 37. kolu Superlige Srbije.

Meč je bez ikakvog rezultatskog značaja za drugoplasirane crno-bele, dok je potpuno druga situacija kod "zmajeva".

Voždovac se bori za opstanak, dva kola pre kraja ima samo dva boda više od ekipa iz zone ispadanja.

Eventualnim trijumfom ili bar bodom u Humskoj bi napravili veliki korak ka opstanku.

Međutim, problem za "zmajeve" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je što je Partizan nepobediv u Humskoj, u poslednjih 29 utakmica ima čak 28 pobeda uz remi sa Crvenom zvezdom.

Ipak, Voždovacu nije potpuno nepoznato pobeđivanje crno-belih na njihvom terenu, slavili su u jesen 2019. sa 2:1, dok je dve godine ranije bilo još ubedljivije – 3:1.

Ali rezultati od ove sezone ne idu u prilog "zmajevima". Partizan je gostovao ekipi Voždovca u 18. kolu Superlige i pobedio rezultatom 2:0 golovima Asana i Lazara Markovića u drugom poluvremenu.

U Kup utakmici, pre dva meseca, bilo je ubedljivih 4:0 za Partizan, golovima Šćekića u 24, Vujačića u 32, Asana u 52. i Natha u 58. minutu.

Gostovanje u Humskoj će biti velika motivacija za čak petoricu igrača Voždovca, koji su ponikli u redovima Partizana, ali nisu se izborili za mesto u ekipi.

Levi bek Nikola Dukić, rođen 1998. godine, prošao je omladinsku školu Partizana, pa, preko Kijevo Verone i Mačve, stigao u Voždovac.

Partizanovo "dete" je i kapiten Voždovca, Jovan Nišić. Do svoje 20. godine bio je u Humskoj i Teleoptiku, odigravši pet prijateljskih utakmica za seniorski tim Partizana.

Ista je sudbina Ivana Milosavljevića, drugog standardnog centralnog veznog Voždovca. I on je u Humskoj bio do svoje dvadesete, i odigrao pet utakmica.

Luka Cvetičanin (2003) učio je fudbal u Partizanu, otišao kao šesnaestogodišnjak, Aleksa Janković (2000) sa devetnaest, odigravši jednu prijateljsku utakmicu za crno-bele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.