Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 15:09

Zek Ledej: Ne mislim da je Partizan korak unazad, Željko je legenda, Panter ubica na parketu

"Zahvalan sam što ću imati priliku da sarađujem sa tako legendarnim trenerom kao što je Obradović", poručio je novi košarkaš Partizana

Počela je nova era u istoriji Partizana i prvi utisci su obećavajući. Bilo je uspona i padova, ali na oproštaju Novice Veličkovića puleni Željka Obradovića su pokazali da se već nalaze u dobroj formi, kao i da imaju kvalitet da se nose sa najboljim timovima Starog kontinenta. Savladali su Anadolu Efes pred krcatom Arenom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a jedan od najistaknutijih pojedinaca na tom meču, ali i tokom čitavog pripremnog perioda bio je novajlija Zek Ledej. Sjajni Amerikanac je iskoristio višak vremena pred početak Pavlos Janakopulos turnira i za portal Basketinside govorio o brojnim temama.

Stigao je 27-godišnji košarkaš na iznenađenje mnogih u crno-bele redove ovog leta iz Olimpije Milano. Sa Manekenima je Fajnal for Evrolige i došao do finala italijanskog Palakanestra. Poslednje tri godine je proveo u Evroligi, ali je prihvatio Obradovićev poziv i pored činjenice da će u sezoni pred nama igrati u Evrokupu. Vrlo brzo je postalo jasno da je Partizan dobio veliko pojačanje.

Prvi put u karijeri je zadužio opremu jednog srpskog kluba, mada je tokom karijere imao prilike da gostuje u Beogradu. Ističe da je naš glavni grad ostavio pozitivan utisak na njega.

"Grad je jako lep i vreme mi se dopada. Puno je interesantnih stvari u Beogradu koje možete da radite. Ipak, najvažnije je ostati zdrav, kako bi na pravi način počeli sezonu".

Crno-beli imaju i veliki broj mladih igrača u svojim redovima, a Amerikanac ne beži od uloge lidera i učitelja mlađima.

"Jako smo mlad tim i moramo da se postaramo da na pravi način naučimo momke kako da igraju i budu uspešni. Trudimo se svakog dana da budemo bolji, slušamo trenera i kako želi da igramo. Sve to pokušavamo da izvedemo na najvišem mogućem nivou".

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Kakav utisak je na Ledeja ostavio devetostruki osvajač Evrolige i najuspešniji trener Starog kontinenta?

"Neprestano razmišlja o košarci. Uvek se trudim da učim od svakog trenera i naravno da želim da naučim puno od njega. Mnogo vremena provodi razmišljajući o igri i kako je igrati na najvišem nivou. Vidi da smo mladi i da je dobro da igramo brzo i ispunjavamo zadatke koje nam postavlja".

Stvaranje kvalitetnog tima podiglo je očekivanja navijača do zvezda. Partizan je među glavnim favoritima u ABA ligi i Evrokupu. Ledej ipak tvrdi da ne oseća pritisak.

"Lično ne posvećujem pažnju tim stvarima. Potpuno sam fokusiran na ono što moramo da uradimo u svlačionici i na terenu kao grupa. Ako nastavimo da radimo naporno iz dana u dan, pogotovu u predsezoni, verujem da ćemo tako imati najbolje šanse da ostvarimo zacrtane ciljeve na kraju godine".

Mnoge je iznenadila njegova odluka da napusti Milano, gde je bio jedan od ključnih igrača. Šta je dovelo do rastanka?

"Bilo je više faktora... Na kraju se desilo šta se desilo. Zahvalan sam i blagosloven što sam bio tamo i to iskusio. Pomogao timu da dođe do Fajnal fora posle skoro 30 godina. Imali smo sjajnu sezonu u Evroligi i veoma sam zahvalan što sam bio deo toga. Puno sam naučio u Milanu".

19.00: (1,80) Panatinaikos (14,5) Partizan (2,15)

Upitan je da li je dolazak u Partizan, s obzirom da ne igra u Evroligi, korak unazad u karijeri?

"Ne mislim da je rad sa Željkom Obradovićem korak unazad", rekao je uz smeh i nastavio: "Samo se trudim da iz dana u dan budem bolji i da nastavim da napredujem. Cilj mi je da pobeđujem koliko je moguće. Zahvalan sam za sva svoja iskustva i nastaviću da učim od legendarnog trenera kao što je Obradović".

Sa njim je iz Milana u Beograd stigao i Kevin Panter.

"Kej Pi je sjajan momak i odličan saigrač. Volim da radim sa njim. Ne boji se da igra velike utakmice, za titule. On je ubica na parketu. To je tip igrača koji vam je potreban da bi osvajali. U Beogradu ćemo kao u Milanu pokušati da napravimo veliki uspeh posle dugog niza godina".

Tokom karijere je sarađivao sa nekoliko vrhunskih stručnjaka - trenerima iz samog vrha evropske košarke. Može li da uporedi Obradovića, Etorea Mesinu, Dejvida Blata i Šarunasa Jasikevičijusa?

"Oni su poptuno različiti ljudi. Morate da učite puno od takvih učitelja. Obradović je legenda, neverovatno je inteligentan".

Razmišlja li o NBA ligi? Odmah posle koledž karijere stigao je u Evropu i profesionalnu karijeru započeo u Izraelu.

"Iskreno, fokusiran sam na ono što se dešava danas. Želim da napredujem i pobeđujem. NBA je san od malih nogu... Sada želim da poboljšam najbolju verziju sebe".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.