Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 09:19

Vojvodina ekipno bolja od Partizana, ali su stranci prednost crno-nelih

Ljubomir Vorkapić pred polufinale Kupa Srbije

I srce i šanse na – pola. Igrao je Ljubomir Vorkapić i za Vojvodinu i za Partizan, te pred polufinalni susret Kupa Srbije ne može da odredi koga će pre da podrži, baš kao što nijednom od dva jedina srpska kluba čije je dresove nosio ne daje prednost u proceni ko će probiti na završni stepenik borbe za trofej.

Nekadašnji napadač, kasnije menadžer, raduje se susretu na novosadskom „Karađorđu“ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (sreda, 19.05) i ističe da su gosti bolji pojedinačno, a domaćini timski.

Partizan ima bolje individualce, ali je Vojvodina kompaktnija kao ekipa. Moguće je da neko od igrača crno-belih blesne, usmeri susret i tako pomogne timu da pobedi, ali nikako ne bi s uma trebalo da se smetne činjenica da crveno-beli imaju čvrst i iskusan sastav, sposoban da uspešno iznese teret kakav ovakav duel nosi. Zbog toga su šanse 50:50“, smara Vorkapić u razgovoru za Sportski žurnal.

Polufinale Kupa Srbije, sreda, 19.05: (4,20) Vojvodina (3,45) Partizan (1,90)

Prethodni duel Voše i Partizana, pre dva meseca u Humskoj, rešio je Takuma Asano (dva gola u pobedi 2:0), a osim Japanca uzdaju se Grobari još u Bibarsa Natha i Sejdubu Sumu...

„Stranci su velika prednost Beograđana, veliki plus, od njihovog ulalska u utakmicu zavisiće mnogo toga. Ukoliko budu dobro ušli u meč imaće Vojvodina problem. S druge strane, prednost novosadske ekipe vidim u činjenici da igra na domaćem terenu, kao i u tome da je već pokazala da bez problema može da savlada crno-bele“.

Kad je reč o stratezima...

„Aleksandar Stanojević je dobar i dokazan trener, ne samo u našoj ligi, o njemu imam pozitivno mišljenje. Opet, Nenad Lalatović je ostvarivao pozitivne rezultate bez obzira u kom je klubu radio. To najbolje govori o njemu“.

Dakle, odlučiće nijanse.

„Voleo bih, a znam da je nemoguće, da pobede i jedni i drugi. Ponikao sam u Vojvodini, napravio karijeru i potom otišao u Partizan. On mi je otvorio mogućnost odlaska u inostranstvo i zarade novca. Oba kluba ne delim, za oba sam vezan“.

Za kraj Ljuba Vorkapić se osvrnuo na rad sa mlađim kategorijama lanjskih finalista Kupa Srbije. Najpre o Parnom valjku...

Činjenica je da Partizan ima najbolju omladinsku školu, u srpskom fudbalu sa crno-belima niko po tom pitanju ne može da se meri. Svake godine iznedri dvojicu, trojicu igrača ozbiljnog kvaliteta, što najbolje potvrđuje podatak u koje inostrane klubove kasnije odlaze i za koju cenu. Najbolji primeri su Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović“.

... Zatim o Voši.

Unazad nekoliko godina nije se pojavilo nijedno dete koje je odigrali ozbiljniju ulogu u prvom timu. Mirko Tošić poseduje ogroman kvalitet, ali je imao mnogo problema s povredama i dugo nije igrao. Dejan Zukić obećava. Crveno-beli bi trebalo da imaju više mladih u prvom timu, doneli bi kvalitet, a jednog dana i novac od transfera“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vojvodina ekipno bolja od Partizana, ali su stranci prednost crno-belih

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021

Ljubomir Vorkapić pred polufinale Kupa Srbije..I srce i šanse na – pola. Igrao je Ljubomir Vorkapić i za Vojvodinu i za Partizan, te pred polufinalni susret Kupa Srbije ne može da odredi koga će pre da podrži, baš kao što nijednom od dva jedina srpska kluba čije je dresove nosio ne daje prednost...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.