Vestionline sportski vremeplov za 14. januar

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestionline sportski vremeplov za 14. januar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

14. januara 2009. godine košarkaši Partizana overili su plasman u "Top 16" fazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Evrolige pošto su u Moskvi savladali ekipu CSKA sa 66:63. Najefikasniji među crno-belima bili su Aleksandar Rašić i Milenko Tepić sa po 13 poena, a istakao se i Slavko Vraneš sa šest poena i 11 skokova. U taboru „armejaca" najefikasniji je bio Lorbek sa 23 poena.

14. januara 1971. godine rođen je Lase Kjus, jedan od najboljih alpskih skijaša svih vremena. Ovaj Norvežanin, računajuci Olimpijske igre i Svetska prvenstva, osvojio je ukupno 16 medalja, po čemu je drugi na svetu. U istoriju skijanja ušao je 1999. kad je na Svetskom šampionatu u Veilu, u Koloradu, osvojio medalje u svih pet disciplina, od toga zlatne u veleslalomu i „super džiju", a srebrne u slalomu, spustu i kombinaciji.

14. januara 1972. godine u Pančevu je rođen naš nekadašnji rukometni reprezentativac, sjajno levo krilo koje je jedno vreme važio za najbržeg u evropskom rukometu. Karijeru je počeo u Dinamu, da bi posle epizode u Kumanovu došao u Crvenu zvezdu i za pet sezona osvojio dve titule prvaka Jugoslavije. Kasnije je igrao za Pivovarnu Celje (Kup Evrope), Kantabriju, Valjadolid (Superkup Evrope) i sarajevsku Bosnu. Igrajući za reprezentaciju Jugoslavije osvojio je tri bronzane medalje – jednu na Evropskom šampionatu u Španiji 1995. i dve na Svetskim prvenstvima – u Egiptu 1999. i Francuskoj 2001. godine.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vestionline sportski vremeplov za 15. januar

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2018, 08:06

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice.. svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.