Veslački klub Partizan dodelio nagrade najboljima u 2018. godini

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslački klub Partizan dodelio nagrade najboljima u 2018. godini

Veslački klub Partizan je način dostojan sportskim velikanima “zaključio” 2018. koja odbrojava svoje poslednje nedelje.

U četvrtak, 6. decembra, u predivnom ambijentu restorana “Ser Gilles” na Banjici jedan od najuspešnijih srpskih klubova zajedno sa svojim aktivnim i bivšim veslačima, mnogobrojnim prijateljima i specijalnim gostima priredio je još jedno veče za nezaborav kojom je stavljena tačka na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izuzetno uspešnu sezonu.

Scenario zvaničnog dela programa počeo je da se odmotava toplom dobrodošlicom posle koje je usledilo prikazivanje sedmominutnog videa koji je “prepričao” sve one najbitnije klupske momente u protekloj sezoni. Svedočanstvo u slikama i rečima o Parizanovim rezultatima u 2018. ispraćeno je gotovo bez daha, nakon čega se salom prolomio aplauz, kojim je na otvorenoj sceni dočekan i Mirko Kantar, dugogodišnji načelnik Odeljenja za razvoj i unapređenje sistema sporta u Ministarstvu omladine i sporta.

“Drago mi je što sam večeras deo proslave jednog od najuspešnijih srpskih klubova. U kategorizaciji Ministarstva omladine i sporta veslanje pripada prvoj grupi sportova, a taj status umnogome duguje rezultatima koje na međunarodnoj sceni godinama unazad postižu upravo Partizanovi reprezentativci. U svakom slučaju Ministarstvo omladine i sporta prepoznaje i pravilno vrednuje sve pozitivne stvari u srpskom veslanju, a i dalje će snažno podržavati ovaj divan olimpijski sport”, istakao je Mirko Kantar.

Nakon toga usledilo je “krunisanje” ovogodišnjih državnih prvaka. Na binu su jedan za drugim izlazili članovi šampionskih posada različitih uzrasta koji su za uspehe na najjačem i najvažnijem domaćem takmičenju nagrađivani salvom aplauza. Uz nezaobilazno fotografisanje, osvajačima najsjajnijih medalja zahvalnice je uručio prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković.

Ovacije na otvorenoj sceni potom su dobili i osvajači najznačajnijih medalja na međunarodnoj sceni u 2018. – Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić i Veljko Matić, osvajači bronze u četvercu na Evropskom prvenstvu za juniore u Gravelinu, Marko Marjanović, vicešampion u skifu na Mediteranskim igrama u Taragoni, Igor Đerić i veslač Crvene zvezde Dušan Slavnić, osvajači bronze u dubl skulu na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Brestu, te Aleksandar Stojanović, svetski šampion u dubl skulu na Svetskom prvenstvu za veterene u Sarasoti na kojem je nastupio u tandemu sa nekadašnjim veslačem Grafičara Vladimirom Banjancem. Specijalnim zahvalnicama za izvanredne rezultate na najjačim internacionalnim takmičenjima naše veslača, kao i Zvezdinog reprezentativca Slavnića, darivao je specijalni gost Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda, izuzetno važne sportske organizacije glavnog grada, u čijem smo izboru čak osam puta bili najbolji klub Beograda. Prethodno, prvi čovek SSAB se obratio prisutnima:

“Imam veliko zadovoljstvo što sam deo ovako lepog događaja jednog izuzetno uspešnog beogradskog kluba, a ovom prilikom sve Vas srdačno pozdravljam u ime Sportskog saveza Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu na čelu sa Draganom Pešić Belojević. Rezultati koje ste postigli u 2018. su za veliku pohvalu, a nadam se da ćete na istom kursu ostati i u godinama koje slede. Sportski savez Beograda na čijem sam čelu izuzetno ceni veslanje, a najbolji dokaz za to jeste i činjenica da je naš legedarni veslač Nikola Stojić nedavno postao član našeg Izvršnog odbora”, kazao je između ostalog Dragan Tomašević.

Specijalni gost na Partizanovoj svečanosti bio je i predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski koji je Partizanu poklonio dva vaučera za produženi vikend u velelepnom hotelu “Logos” u Katićima.

“Prvi put sam na Svečanosti Veslačkog kluba Partizan, a izuzetno mi je drago što sam večeras Vaš gost bez obzira što sam veliki zvezdaš. Drago mi je da smo ovde spojili nespojivo i što smo na bini videli zajedno jednog Partizanovog i Zvezdinog veslača, Đerića i Slavnića, koji su udruženim snagama stigli do evropske medalje – istakao je Nebojša Stojanoski i dodao – Ceo život sam u sportu, ali je moja oblast rekreativni sport. S druge strane veslanje je sport u kojem za vrhunske rezultate moraš da budeš profesionalac do kraja. S tim u vezi pozivam predstavnike Veslačkog kluba Partizan da posete hotel “Logos” u Katićima koji nudi idealne uslove za pripreme vrhunskih sportista. Nadam se da će posle toga ovaj hotel i ova destinacija biti ozbiljno razmatrani u programu priprema vaših članova”.

Nakon obraćanja Stojanoskog na red je došlo predstavljanje Partizanovog Stručnog štaba, koji je godinama unazad, rukovodi svojevrsnom fabrikom za proizvodnju kako vrhunskih veslača, tako i uspešnih, ostvarenih i kvalitetnih ljudi. Prvi se na otvorenoj sceni našao šef Stručnog štaba i sportski direktor Nebojša Ilić, inače najtrofejniji trener u istoriji srpskog veslanja. Ubrzo mu se pridužio prvi trener kluba Aleksandar Ivković, a za njim redom i treneri Goran Todorović, Dušan Bunčić, Zlatko Blašković, Rastko Petrović i Ivan Ninković. Naposletku na bini se pojavila i Nađa Ilić, jedina dama među strukom našeg Kluba.

“Stručni štab Veslačkog kluba Partizan odradio je sjajan posao u ovoj sezoni i to ne samo na takmičarskom planu. Zadatak svih naših trenera je mnogo širi i dublji u odnosu na ono što na papiru podrazumeva njihov posao, pošto snažno insistiramo i na svim ostalim aspektima razvoja ličnosti naših članova. Disciplinovano i kulturno ponašanje na stazi i van nje tokom čitave sezone kao i uspesi naših članova na polju obrazovanja najbolji su pokazatelji da smo, osim rezultatskih, imali veliki uspeh i na ostalim poljima – napomenuo je Ilić – Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji godinama veruju u ono što radimo, pre svega članovima Uprave i prijateljima Kluba. Bez njihove velike podrške i vetra u leđa koji nam daju veliko je pitanje da li bismo uspeli da evo već 29 godina uzastopno budemo najuspešniji srpski klub na međunarodnoj sceni”.

Konferensije je potom zaključio zvanični deo programa nezaboravne večeri našeg Kluba koja je imala i donatorski karakter. I ovaj segment u potpunosti je uspeo. Inače, nakon zvaničnog dela programa gosti su dugo uživali u muzici, posluženju i druženju, s nadom da će u najskorije vreme biti upriličen još jedan ovakav događaj.

“Ceo događaj je protekao u prelepoj atmosferi. Veslački klub Partizan je i ovom svečanošću pokazao zbog čega je najbolji klub u zemlji. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su uveličali veče našeg Kluba i koji su svojim donacijama pomogli da prikupimo sredstva koja će biti iskorišćena za poboljšanje uslova za stvaranje novih šampionskih generacija Partizana”, kazao je prvi trener Partizana Aleksandar Ivković, jedan od glavnih organizatora ovog događaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.