Večiti rivali ujedinjeni na derbiju – I ja sam donor jer navijam za Srbiju

Izvor: RTS, 22.Sep.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti rivali ujedinjeni na derbiju – "I ja sam donor jer navijam za Srbiju"

Važnu poruku o značaju darivanja organa, i podršku svima koji čekaju transplantaciju, večeras su poslali i fudbaleri Partizana i Crvene Zvezde. Njihov 161. susret obeležen je porukom "I ja sam donor jer navijam za Srbiju".
Večiti rivali –  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan i Crvena Zvezda bili su večeras jedinstveni. Pre utakmice na teren izašli su ne u svojim klupskim dresovima, već u majicama kampanje za promociju značaja transplantacije – I ja sam donor jer navijam za Srbiju.

Fudbaleri su poslali poruku da je potrebno više donora i transplatacija, da u životu samo jedna stvar predstavlja nešto što je više od igre, a to je život.
U spomen svih onih koji nisu dočekali novi organ kao lek, na početku derbija održan je minut ćutanja.
U Srbiji je i dalje nedovoljno transplantacija. Na transplantaciju jetre, bubrega srca, pluća, rožnjača čeka 2.000 ljudi. Srbija na milion stanovnika ima tri donora, Hrvatska 37, Austrija 23, Mađarska 17, Slovenija 19.
Kampanju – i ja sam donor podržali su brojni sportisti.
Zajednica klubova Super lige Srbije sve utakmice u predstojećem periodu, posvećuje promociji darivanja organa.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.