Izvor: RTS, 08.Dec.2021, 23:31

Važna pobeda Partizana posle rovovske borbe u Parizu

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma tešku pobedu nad Metropolitanom u Parizu, u šestom kolu Evrokupa. Partizan je u jednom od derbija vodio pravi košarkaški rat sa protivnikom, ali je uspeo na kraju da trijumfuje, rezultatom 89:82.
Crno-beli su tako došli do petog trijumfa (imaju samo jedan poraz) i nalaze se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u vrhu tabele grupe A zajedno sa Lokomotivom iz Kubanja, koja ima isti učinak.

Duel sa Metropolitanom bio je izuzetno težak, napet i neizvestan od prvog do poslednjeg minuta – ekipe su se mnogo puta smenjivale u vođstvu, a sve je odlučeno sredinom četvrte četvrtine.
Zahvaljujući Kevinu Panteru, predstavnici srpskog kluba dobro su se držali protiv raspoloženog protivnika, koji je u svojim redovima imao raspucanog Kita Hornsbija.
Njih dvojica imali su pravi mali međusobni obračun u prvom poluvremenu, pogađali su iz svih pozicija i predvodili saigrače.
Međutim, u nastavku je viđena drugačija slika jer su, pre svih, izabranici Željka Obradovića drastično popravili odbranu i to se odrazilo na rezultat.
Crno-beli su otpor rivala slomili početkom četvrtog perioda, kada su se serijom prvo odlepili, a onda u dva navrata otišli i na dvocifrenu razliku.
Nošeni navijanjem velikog broja navijača sa tribina, igrači Partizana su sačuvali zalihu i upisali peti trijumf.
Prva figura utakmice bio je spomenuti Panter, koji je postigao 28 poena i upisao dve asistencije. Zek Ledej je dodao 15 uz pet skokova, a poen manje imao je Alen Smailagić, uz nekoliko fantastičnih zakucavanja.
Na drugoj strani, najefikasniji su bili Hanter i Mišino sa po 16 poena.
U grupi A odigrana su već tri meča, Lokomotiva je u Krasnodaru posle preokreta savladala Trento 97:95, Lietkabelis je bio ubedljiv protiv Huventuda 87:77, Andora je deklasirala Turk Telekom 98:75, dok je Šljonsk pobedio Hamburg 87:71.
 
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panterov ples u Parizu, crno-belima uspelo što drugima nije - Metropolitan srušen u svom domu

Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2021

Velika pobeda Partizana u šestom kolu Evrokupa..Očekivano, lider francuskog prvenstva je pružio sjajan otpor. Dugo bio u prednosti, uporno pogađao i pored dobre odbrane crno-belih. Ipak, kada se lomilo nije mogao da se nosi sa borbenim pulenima Željka Obradovića. Partizan je predvođen Kevinom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.