Pobeda Partizana na vrućem terenu u Baru!

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Partizana na "vrućem" terenu u Baru!

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju Mornar sa 76:65, u meču 3. kola regionalne ABA lige.

Na klupi crno-belih nije bilo Andree Trinkijerija, koji je neposredno pre meča, zbog astme, završio u bolnici.

Meč je obeležio veliki broj faulova, slobodnih bacanja i promašenih zicera, ali su gosti, pre svega, odličnim drugim poluvremenom uspeli da preokrenu utakmicu i dođu do trijumfa.

Nakon tri odigrana kola, obe ekipe imaju isti učinak – dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobede i jedan poraz.

Partizan je do trijumfa vodio Ognjen Jaramaz, koji je meč završio sa 17 poena, tri asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Odličan je bio i Markus Pejdž sa 13 poena, tri asistencije i tri skoka, Nikola Janković ubacio je devet poena, dok su povratniku Rašonu Tomasu falili jedan poen i skok za dabl-dabl učinak (9p+9sk).

U poraženoj ekipi istakli su se Džejkob Pulen sa 16 poena, a dvocifreni su bili još Uroš Luković sa 14, odnosno Damir Markota sa 10 poena.

Domaći su mnogo bolje počeli utakmicu, na krilima Uroša Lukovića stekli prednost koju su povećavali do prve pauze, na koju su otišli sa maksimalnom prednošću od 20:14.

Nakon toga crno-beli su uspeli da naprave seriju od 7:0 i preko Pejdža dođu do egala.

Brzo su obe ekipe ušle u bonus, tako da je publika uglavnom gledala izvođenje, odnosno promašivanje slobodnih bacanja. U tim trenucima bilo je i lepih poteza, najčešće alej-upova, koje je zakucavanjima, na asistencije Pulena i Nidama, završavao Luković.

Partizan je nastavio da pogađa sa distance, što mu je donelo prvu prednost posle dužeg vremena, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 32:33.

Drugi deo igre, crno-beli su odlično počeli i brzo povećali prednost, koja je u jednom trenutku bila i dvocifrena.

Mornar se nije predavao, pokušavao je da se vrati rezultatski u meč, ali igrači Partizana, na čelu sa Jaramazom i Pejdžom to nisu dozvolili, pa se izabranici Andree Trinkijerija u Beograd vraćaju sa trijumfom.

U narednom kolu Partizan očekuje još jedno teško gostovanje – Cedevita Olimpiji u Ljubljani, dok će Mornar, takođe, putovati u Sloveniju na megdan sa Primorskom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinkijeriju pozlilo u Baru, Italijan završio u bolnici

Izvor: B92, 19.Okt.2019

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri završio je u bolnici pošto mu je pozlilo neposredno uoči susreta ABA lige sa ekipom Mornara u Baru...Italijanu je pozlilo prilikom ulaska u halu, pa on nije bio u stanju da vodi ekipu na ovom susretu...Odmah je prebačen u bolnicu gde su urađeni lekarski...

Nastavak na B92...

GORELO JE U BARU: Ruke i dlanovi Grobara nosili svoj VOLJENI Partizan do novog trijumfa! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2019

Ludnica u Topolici...Pobedom u okviru trećeg kola ABA lige u Baru nad Mornarom, košarkaši Partizana vratili su se na pobednički kolosek u regionalnom takmičenju posle poraza od Primorske proteklog vikenda. Atmosefra u dvorani "Toloplica" bila je fantastična!..Grobari su nosili svoje ljubimce do...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.