Partizan se ispromašivao, ali je lako dobio Radnički VIDEO

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 18:16

Partizan se ispromašivao, ali je lako dobio Radnički VIDEO

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša rezultatom 2:0 (1:0) u meču 31. kola Linglong Superlige Srbije.

Crno-beli su tako ponovo prišli najvećem rivalu Crvenoj zvezdi na 12 bodova zaostatka, dok je Radnički ostao na 10. mestu sa 38 osvojenih bodova.

Utakmicu su na početku obeležile povrede, jer je na zagrevanju bol u zadnjoj loži osetio Svetozar Marković, što je za sobom povuklo dve prinudne promene Aleksandra Stanojevića.

Bojan Ostojić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je morao na poziciju štopera, a zbog pravila o "bonus" igraču, na gol je umesto kapitena Vladimira Stojkovića morao Aleksandar Popović.

Kapiten Partizana na ovom meču zato je bio Miloš Jojić.

Upravo je on na početku kreirao nekoliko dobrih šansi za "parni valjak" centaršutevima sa boka ili iz različitih prekida.

Prvu priliku pripremio je Ostojiću, zatim Holenderu, potom je iz kornera pronašao potpunog samog Igora Vujačića koji je pogodio stativu.

Crno-beli su previše promašivali u prvom delu, mogli su do gola i Asano i Jović, a najbolju šansu propustio je Slobodan Urošević u 34. minutu.

Asano je šutirao, a zapravo time pronašao usamljenog levog beka na petercu, ali je očajno reagovao, praktično se obrukao i loptu umesto u mrežu poslao daleko pored gola.

U poslednjim minutima prvog dela Partizan je ponovo pojačao ritam i u 44. minutu konačno stigao do pogotka.

Filip Holender je pobegao odbrani Radničkog, štoper gostiju je naleteo na golmana Kojića, a taj odbitak lopte mirno sačekao Takuma Asano i sa 15-ak metara sproveo loptu u praznu mrežu.

Kako je Partizan konačno probio bedem "meraklija", tako je u nastavku mogao da nastavi mnogo mirnije, a sve je bilo rešeno već u 57. minutu.

Tada je Jojić uposlio Holendera, a mađarski reprezentativac se fintom lepo oslobodio čuvara i onda efektnim udarcem pogodio dalji ugao za 2:0.

Manje-više, tu je bio kraj priče na ovom susretu, pošto su potom oba tima napravili dosta izmena i usporili tempo.

Mogu se zabeležiti još dve prilike za Partizan koje su propustili Nikola Štulić u 73. minutu, Bibars Natho u 78. i Slobodan Urošević minut kasnije.

Bez obzira na ovaj trijumf, utisak je da je Linglong Superliga Srbije rešena, te da će Partizan u finišu sezone da se posveti borbi za trofej u Kupu Srbije.

Tamo će u polufinalu igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu 21. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.