Sreća i Stojković spasli Partizan: Očajni crno-beli pobedili Proleter

Izvor: B92, 15.Sep.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreća i Stojković spasli Partizan: Očajni crno-beli pobedili Proleter

Fudbaleri Partizana pobedili su Prolter sa 1:0 u meču osmog kola Superlige Srbije na novosadskom "Karađorđu".

Dve ekipe su odigrale očajno prvo poluvreme, Proleter je odigrao mnogo bolje drugo i samo su sreća i Vladimir Stojković spasili Partizan poraza.

Zoran Mirković može da bude zadovoljan rezultatom, ali nikako i igrom jer njegovu ekipu narednog vikenda očekuje derbi sa Crvenom zvezdom.

Kako je prvo poluvreme počelo, od njega se očekivalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogo više. A krenulo je prodorom Ćukovića i udarcem koji je prošao malo pored leve stative gola Vladimira Stojkovića već u trećem minutu.

Samo dva minuta kasnije golman Proletera Miloš Vesić skače da boksuje loptu posle centaršuta, greši i ona odlazi do Marka Jankovića koji pada unutar 16 metara posle duela sa Ćukovićem.

Kontakta jeste bilo, ali ne dovoljno da bi sudija pokazao na belu tačku. Zakarić slabo šutira u devetom minutu sa ivice kaznenog prostora, brani mu Vesić, ali u 13. minutu prima gol za 0:1.

Zakarić je šutirao iskosa, na putanji lopte se našao Rikardo koji je skrenuo i prevario Vesića.

Proleter je od početka smelost da krene napred, s tim što su to domaći igrači radili vrlo sporo i previše obazrivo da ne bi pogrešili i iz greške primili drugi gol.

Na ruku fudbalerima nije išao loš teren, što ne menja utisak da nakon gola na terenu nije bilo gotovo nikakve dinamike čitavih pola sata sve do 45. minuta.

Rezultat je svega sedam udaraca ka golu na obe strane, četiri Proletera i tri Partizana i negledljivo poluvreme na stadionu "Karađorđe".

I već u drugom minutu nastavka, Čolović natrčava odbijenu loptu posle kornera Proletera i šutira iz prve pored gola Stojkovića.

Međutim, kao i u prvom poluvremenu u prvih 15 minuta drugog dela se izuzev individualnih pokušaja Čolovića ništa nije moglo videti.

Igra počinje da se ubrzava od trenutka kada Proleter dobija penal u 63. minutu. Mirosavljev namešta loptu na belu tačku, šutira po zemlji u desni ugao Stojkovića, ali ga Stojković čita i brani.

Samo tri minuta nakon penala, Mirosavljeva Šćekić i Marković ostavljaju na petercu samog, ali Mirosavljev iz okreta ne pogađa mrežu još jednom.

Do 71. minuta Proleter je pogodio i prečku. Čolović je istrčao do linije 16 metara, video da je Stojković izašao malo van svoje linije i probao da ga lobuje. Pogodio je prečku, a Partizan se još jednom izvukao.

Prečku za Proleter pogađa i Bukorac u 78. minutu. Saigrač mu je glavom spustio, Bukorac iz sve snage tukao sa devet metara i zakucao loptu u prečku.

Partizan je imao kontru u 85. minutu, Pantić je iz sredine poslao pas za Nikolića desno, ali je ovaj suviše ležerno prihvatio loptu i bio izblokiran.

Proleter je do kraja pokušavao da napadne, ali ne i da ozbiljnije zapreti. Pantić to nije kaznio u 90. minutu kada je posle kontre istrčao sam ispred Miloša Vesića, golman Proletera mu je odbranio zicer, ali je Partizan sačuvao prednost i uspeo da osvoji sva tri boda na teškom gostovanju u Novom Sadu.

Tok meča možete pogledati u našem LIVE BLOGU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.