Incidenti, prekid i drama u Pioniru – poraz Partizana od Cedevite

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incidenti, prekid i drama u "Pioniru" – poraz Partizana od Cedevite

Košarkaši Partizana poraženi su pred domaćom publikom od Cedevite sa 76:71 u 12. kolu ABA lige.

Velika mrlja je bačena na ovaj duel u završnici kada su navijači predmetom pogodili Andriju Stipanovića u glavu. Sudije su tada odlučile da napuste teren i usledio je prekid od 20 minuta.

Dugo se čekalo na nastavak i kada se ispraznio jedan deo tribine arbitri su se vratili na parket. Meč je već tada bio odlučen, pošto je Cedevita vodila sa +6 (74:68) na 20 sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do kraja.

Kada se meč nastavio Pejdž je uspeo da pogodi za tri poena, međutim to je bilo sve što smo videli. Cedevita je na kraju slavila sa 76:71.

U veoma važnoj utakmici za plej-of regionalnog takmičenja, crno-beli nisu uspeli da slave i sada se nalaze na dva trijumfa od ekipe iz Zagreba. Cedevita se ovom pobedom revanširala Partizanu za poraz u prvom delu ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejkob Pulen sa 19 poena, Murić i Kobs su ubacili po 13, dok je Stipanović postigao 12, uz 11 skokova.

Partizan je predvodio Pejdž sa 14, Lendejl i Veličković sa 12, dok je Marinković ubacio 10.

Beogradski tim imao je veliki broj prilika u poslednjoj deonici da preuzme vođstvo i kontrolu nad mečom, međutim očajni procenti šuta će ih koštati pobede.

Nikako crno-beli nisu uspeli da pronađu pravi ritam, mučili su se u napadu, a Cedevita je imala više raspoloženih igrača. Kada je takvo stanje na terenu, onda je prosto nemoguće pobediti.

Od starta meča moglo je da se vidi da će ovo biti tvrd meč. Igrale su se jake odbrane, takođe su se mašili otvoreni šutevi i generalno je bila velika borba na terenu.

Cedevita je uspela u drugoj deonici da se "odlepi" na +14, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 42:30 za klub iz Zagreba. Partizan je jako krenuo treću deonicu, napravili su veliku seriju, ali je Cedevita uspela da odbije nalet.

U četvrtoj deonici, baš kao što smo i napisali, Partizan je imao mnogo šansi i kada nije uspeo da ih iskoristi, logično došao je poraz. Na kraju se desio i pomenuti incident i pretpostavljamo da će obe ekipe hteti što pre da zaborave meč.

KRAJ! Partizan je poražen od Cedevite sa 76:71.

40' Meč je nastavljen! Trojku pogađa Markus Pejdž! Rezultat je 71:74. Eldžin Kuk pogodio je oba slobodna bacanja, 71:76.

21.00 Arbitri su se sada vratili i meč bi trebalo uskoro da bude nastavljen. Meč je nastavljen.

20.50 Čeka se da se tribina iza klupe Cedevite isprazni... Velika mrlja na ovaj sjajan meč. Prema najnovijim informacijama košarkaš Cedevite Andrija Stipanović pogođen je u glavu predmetom. Zbog toga su sudije odlučile da se povuku s terena.

20.44 Još se čeka odluka sudija. Pukl, Petek i Nedović još nisu izašli na teren. Videćemo šta će odlučiti arbitri... Više puta su sudije upozoravale delegate na navijače. Na kraju je sve kulminiralo odlukom da sudije napuste teren. Prekid traje već skoro 20 minuta.

20.42 Na tajm-autu dosta predmeta je letelo ka igračima i stručnom štabu Cedevite. Oni su se na to požalili i arbitri su napustili teren. Čeka se da se isprazni tribina kako bi se utakmica nastavila.

20.40 Dok smo mi gledali tajm-aut Partizana, arbitri na ovom meču (Pukl, Petek, Nedović) su napustili teren. Nismo videli šta se desilo, ali je verovatno mnogo predmeta uletelo na teren... Sudije su u svlačionici... Ljudi iz Cedevite su nešto prigovorili arbitrama, posle čega su oni odlučili da napuste teren. Konfuzija na terenu Pioniru. Sudije se još ne vraćaju).

40' Još 53 sekunde do kraja, lopta za Partizan. Marinković je pogodio za dva poena, 68:71. A onda neverovatna situacija. Partizan uspeo da ukrade loptu, ali je Pejdž promašio polaganje. Posle toga Murić pogađa za tri, 68:74. Još 20 sekundi ostalo je do kraja.

39' Rimac je zatražio tajm-aut. Vanja Marinković šutira bacanja na 1:50 do kraja. Bek Partizana pogađa oba bacanja, 66:69. Loša odbrana Lendejla, Stipanović lako poentira, 66:71. Sve su promašili Partizana u ovom napadu...

38' Pejdž krade loptu Kobsu i potom iz kontranapada pogađa uz faul! Amerikanac je realizovao bacanje i trenutno je -5, 64:69. Pulen je izgubio loptu i napad imaju crno-beli.

37' Nesportska lična greška Kobsa, a Markus Pejdž je promašio oba slobodna bacanja... Amerikanac je potom i promašio trojku. Edo Murić promašio je za dva, Partizan ima još šansi.

36' Muči se Partizan u napadu... Serija njihovih promašaja. Do kraja ima još dosta, ali Partizan i zaostaje dosta. Još oko četiri minuta je ostalo do kraja.

35' Zagorac smanjuje zaostatak, 61:65. Kobs potom poentira za dvam 61:67. Sjajan napad Cedevite, Stipanović je ostao sam i poentira za +8, 61:69.

34' Utišao je malo publiku Kobs pogotkom za tri poena, 59:63. Marinković je promašio trojku, a onda Nikolić pravi loš faul nad Pulenom. Amerikanac pogađa oba bacanja, 59:65.

33' Pulen nije uspeo da pogodi za dva, a potom Zagorac pogađa za tri, njegova prva! Rezultat je 59:60. Ovoga puta Rade je promašio trojku.

32' Još jedna sjajna odbrana crno-belih. Murić je promašio za tri poena. Gagić je nije bio precizan za dva, ali je Zagorac došao do skoka u napadu. Veličković je promašio trojku, a Zagorac je obezbedio novi napad crno-belima.

31' Na startu poslednje deonice Cedevita ima loptu. Izgubio je loptu Stipanović, odlična odbrana Partizana. Zagorac je promašio trojku, ali je Veličković pogodio za dva posle of. skoka, 56:60.

30' Posle trideset minuta košarke gosti iz Zagreba imaju +6, 54:60. Pulen je pogodio za plus, međutim Novica je smanjio i sa rezultatom 54:60 ulazi se u poslednjih 10 minuta.

29' Edo Murić pogodio je iz teške pozicije, 50:57. Bajo pravi faul nad Marinkovićem, koji postiže poene sa linije za slobodna bacanja, 52:57. Kobs je promašio za dva i menja ga Pulen.

27' Stipanović je uspeo da obezbedi novi napad Cedeviti, posle čega je Si faulirao Krušilina pri šutu za tri poena. Bek kluba iz Zagreba pogodio je 3/3, 48:55. Pejdž nije uspeo da pogodi za tri.

26' Pogađa Vanja Marinković uz faul, 45:50. Bek Partizana promašio je dodatno bacanje, a Lendejl je obezbedio novi napad. Pejdž pogađa za dva, 47:50. Dvojka Džastina Kobsa, 47:52.

25' Samo poen prednosti za Cedevitu, 43:44. Stipanović prekida seriju domaćih, 43:46. Eldžin Kuk zakucava loptu za 43:48. Gagić je potom napravio faul u napadu.

23' Bandža Si pogodio je za tri poena, a potom je Lendejl blokirao Ramljaka. Sjajna igra Partizana na startu treće deonice. Lendejl smanjuje na -3, 41:44.

22' Slaven Rimac morao je da zatraži tajm-aut, pošto je Partizan napravio seriju 6:0, 36:42. Gagić pravi nesportski faul, Kobs pogađa oba slobodna, 36:44.

21' Džok Lendejl pogađa za dva na startu 3/4, 32:42. Kobs je promašio za dva, dok je Ramljak napravio faul. Gagić pogađa za dva poena, 34:42.

POLUVREME – Posle prvih dvadeset minuta igre crno-beli gube sa 12 poena, 30:42. Pulen ima 14 poena, dobro je odigrao i Murić, dok kod Partizana nema raspoloženih igrača.

19' Konačno, Bandža Si pogodio je trojku za -9, 28:37. Odgovorio je Pulen, a onda i Kobs. Velika prednost Zagrepčana, 28:42.

18' Edo Murić pogodio je trojku iz velike udaljenosti, 25:34. Partizan nikako ne može da pronađe ritam. Stefan Janković nije pogodio za dva, a na drugoj strani Murić je ponovo precizan za tri, 25:37. Trinkijeri je zatražio tajm-aut.

16' Pejdž je fauliran za tri poena. Amerikanac je pogodio sva tri bacanja, 25:27. Džastin Kobs pogađa težak šut, 25:29.

15' Muči se Partizan u napadu. Skoro dva minuta nisu uspeli da postignu koš. Cedevita igra dobro i vodi sa +5 posle 15 minuta igre.

14' Pulen ovoga puta nije uspeo da pogodi za tri poena. Na drugoj strani Veličković nije bio precizan, a Ramljak je poentirao za dva, 22:25.

13' Nikolić je promašio trojku, ali je Zagorac došao do ofanzivnog skoka i zakucao, 22:20. Sjajna prednja promena i trojka Džejkoba Pulena, njegova treća, 22:23. Gagić pravi korake, dobra odbrana Cedevite.

12' Džejkob Pulen pogađa za tri poena, 18:20. Gagić je promašio drugo slobodno bacanje, ali je Murić dirao loptu i priznata su dva poena, 20:20.

11' Bajo nije uspeo da pogodi na početku druge četvrtine. Na drugoj strani Gagić je promašio šut iz okreta. Zagorac blokira Eldžina Kuka. Igraju se dobre odbrane na obe strane.

10' Razigrao se Džejkob Pulen. Prvo je pogodio trojku, a onda je nad njim i napravljen nesportski faul, 16:17. Pulen potom nije uspeo flouter da pogodi. Veličković poentira za dva, 18:17. Ovo je i konačan rezultat prve deonice.

8' Otvorene šuteve Cedevita nije u stanju da pogodi i Partizan vodi sa +4, 14:10. Kobs igra loše u ovim trenucima za klub iz Zagreba. Pejdž je promašio otvorenu trojku.

6' Markus Pejdž za tri poena! Partizan vodi sa 12:10. Potom Lendejl udara blokadu Kobsu. Sjajna atmosfera je u "Pioniru".

5' Stipanović je izjednačio na 9:9, dok je Eldžin Kuk pogodio jedno slobodno bacanje za 9:10. Partizan nije uspeo da realizuje napad.

4' Sve poene za Partizan postigao je Džok Lendejl, 6:5. Na drugoj strani Džastin Kobs poentira za dva, 6:7. Vanja Marinković pogađa trojku, 9:7.

3' Partizan je izgubio loptu, pa je Cedevita u posedu. Krušlin ovoga puta nije uspeo da pogodi za tri. Nikolić je pokušao dodavanjem za Sija, ali je pas bio neprecizan.

2' Ramljak je faulirao Lendejla koji je pogodio oba slobodna bacanja, 4:3. Raspoložen je Krušlin koji je pogodio za dva, 4:5.

1' Prvi napad na meču ima Partizan. Lendejl zakucava za 2:0. Filip Krušlin pogađa za tri poena, 2:3. Dobra odbana gostiju, Marinković je pokušao šutem iz daljine, ali je promašio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.