Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020, 15:30

Utakmica protiv Partizana pred praznim tribinama, bila mi je jedna od najboljih u životu

Sportingov Tonjito se priseća meča iz 2002. godine

Žale se fudbaleri poslednjih dana, teško im je da igraju pred praznim tribinama. Kažu, osećaju se kao da su u pitanju pripremni, a ne takmičarski mečevi.

Dok su srpski fudbaleri manje-više iskusili u domaćoj ligi kako je to igrati bez navijača, zbog čestih kazni klubovima, od stranaca se malo koji našao u takvoj situaciji ranije. Jedan od onih koji tvrde da je najbolju utakmicu u karijeri odigrao na praznom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stadionu je Španac Tonjito. I to je doživeo u Beogradu, igrajući protiv Partizana 2002. godine u Kupu UEFA.

Bila je to spektakularna utakmica. Crno-beli su u Lisabonu slavili 3:1, a u revanšu zbog serije povreda jedva je Ljubiša Tumbaković sastavio tim. Predvođen Kristijanom Ronaldom Sporting je dobio revanš sa 3:1, ali su u produžecima Dejan Živković i Damir Čakar lansirali Partizan do naredne faze takmičenja (3:3).

I te utakmice Tonjito se i danas, 18 godina kasnije, živo seća.

Bila mi je to jedna od najboljih utakmica u karijeri. Prvo sam postigao gol za 1:0, a onda sam asistirao Kontrerasu za 3:1. Time smo dostigli minus iz Lisabona i otišli smo u produžetak“, prisećao se Tonjito za Abolu.

Naravno, povod za razgovor je bila sablasna tišina koja je pokrivala tribine u Humskoj. Nažalost, to nije bilo poslednji put za Partizan...

Utakmica je bila neobična, jer su tribine bile prazne. Čuo se eho sa svih strana, kako igrači pričaju jedan s drugim, kako se dovikuju, kao i od udaraca po lopti. Nisam mogao da se naviknem, nikada pre toga nisam ni gledao utakmicu na kojoj nije bilo navijača. Upravo zbog toga, kao i činjenice da smo igrali 120 minuta, taj meč sam jako dobro upamtio“.

Bio je to prvi i poslednji put Špancu da se nađe u takvoj situaciji.

Mislim da je Partizan bio kažnjen od strane UEFA i kapije su morale da budu zatvorene. Igrao sam mečeve na kojima je bilo malo gledalaca, ali ovakav kao u Beogradu, nikad više“.

Sjajan meč na Topčiderskom brdu je završen uspehom srpskog kluba, a Tonjito ne vidi izostanak publike kao neki faktor na taj rezultat.

Činjenica je da nismo imali osećaj da igramo evropsku utakmicu, jer smo mi u Lisabonu navikli da igramo pred krcatim tribinama. Bilo je čudno, ali ništa više od toga. Nije izostanak publike uticao da ne prođemo dalje“, priznao je Tonjito, nekadašnji vezista Sportinga.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.