Uroš Đurđević je pobesneli Maks! Partizan sravnio Brdo, Grobarima išla voda na usta! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Dec.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroš Đurđević je pobesneli Maks! Partizan sravnio Brdo, Grobarima išla voda na usta! (VIDEO)

Het-trikom kapitena mlade reprezentacije crno-beli porazili Čukarički – 3:1

Na vrh Brda vanserijski talenat kapitena zlatnih srpskih dečaka – mrda! Možda je Čukarički mogao da osujeti kolektivnu igru Partizana, možda je znao da neutrališe kreativne moći Brazilca Leonarda, ali je na kraju meča mogao samo da napravi špalir i divi se golgeterskom umeću Uroša Đurđevića.

Nekadašnji član Vitesea i Palerma je Partizanov bingo, srce pluća >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i bubreg tima, ekipe koja želi da sa trona skine večitog rivala. Utakmicu sa Čukaričkim Uroš Đurđević je odigrao kao pobesneli napadač top kategorije, njegova partija uokvirena het-trikom, bila je pokazna vežba i za špiceve svih uzrasta i kvaliteta. Pribrana realizacija dva puta, pa bomba sa 16 metara. Doktorska disertacija u tri poteza. Bum Đurđević, tras Đurđević i Partizan je u 20.kolu Superlige lako sa puta sklonio Brđane – 3:1.

Istina, blag stisak ruke za pokazano u prvom poluvremenu zaslužuju i domaćini. Sve su uradili, ali teror Uroša Đurđevića bio bi neizdrživ i za mnogo jače ekipe nego što je Čukarički u ovom trenutku.

Partizan je posle gostovanja na Brdu ostao na minus šest, ali je dobio mnogo više od suva tri boda. Jer Đurđević nije samo postigao het-trik, nego je rivalima uterao strah u kosti.

Patio je Čukarički u dosadašnjem delu sezone, bio je samo imitacija ekipa koja je prethodnih godina znala da se potuče i dobije večite... Kao da su momci Gordana Petrića čekali pravi trenutak, pa da rasuju po travi svog stadiona solidan potencijal kojim raspolažu. Kada je posle samo desetak sekundi Uroš Đurđević iskoristio pas u prostor Vulićevića, vrata trijumfalne kapije crno-belima se širom bila otvorena. Činilo se da će Brđani skršenog samopouzdanja poslužiti četi Marka Nikolića kao džak za udaranje...

Veliki, ogromni benefit su ostvarili crno-beli šestim prvenstvenim pogotkom Uroša Đurđevića. Međutim, Brđani kao da su se tada sabrali i rešili da igraju fudbal i ako ništa drugo muški poginu. Partizanovi veznjaci Leonardo, Jeftović i Marko Janković, imali su dostojne protivnike u Kajeviću, Srniću i pomalo zaboravljenom Reganu. Nije bilo veliki šansi, ali jeste dobrog tempa, duela i borbenosti na stadionu Čukaričkog. Tim Gordana Petrića je kroz posed tražio šansu da uzvrati udarac, pokušao sa distance i na – posletku uspeo. Duel Miletića i Ožegovića Milorad Mažić je okrakterisao kao penal, a nekadašnji đak Zvezdine omladinske škole je rutinski prevario Kljajića.

Bes Grobara bila je usmerena ka Miloradu Mažiću, ali  Marko Nikolić kao da je osetio pukotine u linijama sopstvenog tima i iskoristio 15-minutnu pauzu da podigne nivo borbenosti u crno-belima redovima. Jurnuli su gosti agresivnije ka golu Nikole Petrića, a zatim na delu demonstrirali moć prave tandemske igre napadača. Bugarin Valeri Božinov je tokom prijema, varkom leđima, prevario Pjasentina i u „for“ izbacio Uroša Đurđevića.... Savršena asistencija bila je sažvakan zalogaja za ubitačni golgeterski instinkt kapitena zlatne srpske generacije...



Ali to je bio samo zarez na Đurđevićevu partiju. Možemo samo da zamislimo kako su se u 61.minutu stručni štab i čelnici Partizana rasli kao kvasac ponavljajući nebrojano puta u sebi: „Joj, kakvog smo igrača doveli za nula evra“.



Uzeo je loptu Đurđević, provukao se pored dvojice, a onda fenomenalnim udarcem pocepao mrežu Čukaričkog. Bila je to kulminacija dominacije, šou jednog čoveka, koji je Grobarima naterao vodu na usta... Vratio ih u ne tako daleku prošlost kada je Brazilac Kleo rešetao kao večeras Uroš Đurđević.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:3 (1:1)

/Ožegović 35 - Đurđević 1, 50 i 61/

Stadion: FK Čukarički;

Gledalaca: 2500

Sudija: Milorad Mažić;

Čukarički (4-2-3-1): Petrić - Bulatović, Mašović, Pjasentin, Živković - Lagator, Srnić (od 50. Tomić) – Regan (od 72. Mandić), Kajević (od 59. Matić), Jevtić - Ožegović;

Partizan (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Leonardo, Everton, Jevtović, Janković - Đurđević (od 89.Jovanović), Božinov (od 82. Vlahović).

SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak:

Javor - Vojvodina 2:1 (1:1)

/Bjedov 34, Milisavljević 90 - Malbašić 29/

Subota:

Napredak – Mladost 0:0

Metalac – Voždovac 0:2 (0:1)

/Lukić 10, Stojanović 67/

Borac – Radnik 1:0 (1:0)

/Maričić 40/

Rad - Novi Pazar 2:0 (2:0)

/Lutovac 34, Denić 41/

Spartak – Bačka 0:0

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:1 (2:1)

/Ruiz 3, Donald 32 – Pavkov 24/

Nedelja:

Čukarički – Partizan 1:3 (1:1)

/Ožegović 35 – Đurđević 1,50 i 61/

(Foto Star Sport)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.