Ubedljiva pobeda Partizana nad FMP u senci povrede Zagorca

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva pobeda Partizana nad FMP u senci povrede Zagorca

Košarkaši Partizana su zabeležili prvu pobedu u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije protiv FMP Železnika rezultatom 93:75.

Senku na trijumf “crno-belih“ je bacila povreda Radeta Zagorca, koji je pred kraj poluvremena morao da napusti igru i do kraja se nije vraćao.

Samo u prvoj četvrtini je bilo neizvesno, ekipa Andree Trinkijerija je već u drugoj deonici stekla dvocifrenu prednost, koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije ispuštala do kraja meča.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničke ekipe je bio Đorđe Gagić sa 18 poena, a dodao je i 10 skokova.

Vredi napomenuti je među oko 3.700 gledalaca bilo i onih koji su centru “crno-belih“ upućivali zvižduke zbog nedavne fotografije sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

Ipak, to nije poremetilo Gagića koji je dabl-dabl učinak zabeležio nešto manje od 20 minuta na parketu.

Odličnu partiju je pružio kapiten Novica Veličković, upisao je 15 poena, od toga tri trojke, a dodao je i po 5 skokova i asistencija.

Sa klupe je Aleksej Nikolić dodao 12 poena, Zagorac je blistao i do povrede je upisao 10 poena uz 5 skokova, a odličan utisak je ostavio Nikola Janković, sa 10 poena.

Blizu dabl-dabl učinka je bio i Vanja Marinković (9 poena, 8 skokova), dok je Aleks Renfro uz 4 poena imao i 7 asistencija.

Na drugoj strani je sjajnu formu potvrdio Stefan Đorđević, iako je u prvoj četvrtini dobio dve lične greške, meč je završio sa 18 poena i 7 skokova.

Najveću podršku je imao u Stefanu Potu (16 poena) i Marku Jeremiću (15 poena), dok je Aleksa Uskoković sa klupe upisao 11 poena.

Sledeća utakmica je na programu u sredu, u hali u Železiku.

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu i u LIVE BLOGU:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.