Partizan uradio malo u Češkoj, Plzenj ide dalje!

Izvor: Mondo, 22.Feb.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan uradio malo u Češkoj, Plzenj ide dalje!

Crno-beli izgubili na gostovanju Viktoriji i oprostili se od Evrope.

Crno-belo evropsko proleće završeno je u Bohemiji.

Porazom na gostovanju Viktoriji Plzenj, ekipa Miroslava Đukića završila je kontinentalno putovanje i drugo evro-proleće "Parnog valjka" u ovom veku.

Za razliku od pre 13 godina, crno-beli ovog puta stali su na startu nokaut faze, u sudaru sa liderom češkog prvenstva, koji je iz Beograda poneo remi (1:1), a kod kuće mirno savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << srpskog šampiona.

VIKTORIJA - PARTIZAN 2:0 (0:0)

Centarfor Mihael Krmenčik izborio se u 67. minutu sa Bojanom Ostojićem i snažnim udarcem postavio 1:0, a rezervista Aleš Čermak otklonio je svaku dilemu u poslednjem, četvrtom minutu nadoknade. Istrčao je kontru, prihvatio loptu od Milana Petržele i poslao je u mrežu za 2:0.

Vladimir Stojković bio je u tim trenucima iza leđa čeških igrača, jer je na sredini terena pokušavao da dugim loptama stvori saigračima šansu za gol, koji bi uveo meč u produžetak. Ipak, to nije uspelo, kao i sve ostale napadačke ideje Đukićevog tima, koji večeras nije stvorio veliku priliku.

Najkonkretnija šansa dogodila se u 83. minutu, kada je rezervista Sejduba Suma šutirao sa ivice kaznenog prostora i prebacio gol. Sve što su pre i posle toga Beograđani uradili na polovini Viktorije može se svesti u ocenu - premalo za gol i prolaz.

Plzenj je u većem delu meča bio taj koji je diktirao ritam, tražio gol i to mu je i donelo plasman i mesto u žrebu, zakazanom za petak u 13 časova. Sa druge strane, defanzivci Viktorije bili su potpuno fokusirani na Leandrea Tavambu, udvajali ga i utrajali, pa je snažni centarfor uglavnom "radio" daleko od gola, bez prilike da zapreti Česima.

Posle primljenog gola, Đukić je uveo u igru i Ognjena Ožegovića, ali ni on nije uspeo da napravi razliku. Jeste uputio nekoliko šuteva, ali takođe nedovoljnih da zaprete Alešu Hruški.

Crno-belo evropsko putovanje tako je završeno sedam i po meseci od dvomeča protiv Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ekipa Miroslava Đukića sada će se posvetiti domaćem prvenstvu, u kojem će se u nedelju vratiti na svoj stadion i dočekati Zemun.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Miletić, Ostojić, Urošević - Jevtović (od 65' Ožegović), Zdjelar - Janković (od 78' Suma), Pantić, Tošić - Tavamba

VIKTORIJA: Hruška - Reznik, Hejda, Hubnik, Limberski - Horava, Hrošovski - Kopic, Kolar (od 87' Čermak), Zeman (od 72' Petržela) - Krmenčik (od 83' Hori).

Kraj utakmice, pobeda Viktorije 2:0.

94' Viktorija stavlja tačku - 2:0. Gol je postigao Čermak posle kontre, iskoristivši to što je Stojković istrčao. Petržela je bio asistent.

92' Duge lopte crno-belih ka polovini Viktorije dok se bliži poslednji minut utakmice. Đukić daje Stojkoviću signal da ostane na golu.

90' Kontra Viktorije, trk Čermaka i reakcija odbrane crno-belih. Igraće se još četiri minuta.

89' Uzastopni korneri Viktorije, kojima odugovlače vreme dok počinje 90. minut. Čekamo informaciju koliko će Danac produžiti drugi deo meča.

86' Još jedna izmena u Viktoriji. Navijači apladuiraju Kolaru dok izlazi iz igre. Umesto njega je ušao Čermak.

83' Najbolji pokušaj Partizana! Suma je ostao sam na ivici kaznenog, prihvatio loptu i šutirao snažno, ali zamalo preko prečke. Plzenj potom pravi izmenu, špic za špica - Krmenčik izlazi, Hori ulazi.

79' Ožegović šutira glavom iz teške pozicije, a Hruška mirno hvata loptu. Pantić potom pokušava da pronađe Vulićevića, ali crno-beli za sada po boku nisu napravili veliki problem domaćinu.

78' Ožegović pada u kaznenom prostoru, gleda ka sudiji, ali Danac samo odmahuje rukama. Nekoliko sekundi kasnije Đukić ponovo menja. Suma ulazi umesto Jankovića.

75' Preti Viktorija iz kornera. Kopic je centrirao, a publika je uz uzdah ispratila let lopte preko prečke Partizanovog gola. Đukić priprema Sumu za ulazak u igru.

73' Krmenčik pada i očigledno odugovlači vreme. Pantić mu prilazi, pokušava da ga podigne i zarađuje žuti karton.

73' Janković pada, Tošić naleće na loptu na oko 20 metara od gola, ali šutira visoko. Domaći sada, očekivano, ne žure.

70' Uzastopni "slobodnjaci" za Bambija Tošića. Prvi put je sa skoro 30 metara poslao loptu daleko od gola, a drugi put je centrirao i našao Tavambu, koji nije mogao da uputi dobar šut.

67' VIKTORIJA VODI 1:0. Krmenčik se zagradio u kaznenom prostoru, otrgao se Ostojiću i udarcem "punom" poslao loptu u malu mrežu.

65' Đukić jača napad. Ožegović ulazi u igru umesto Jevtovića. Crno-beli moraju da više rizikuju.

63' Malo po malo, Partizan je osvajao teren kao u šahu i izborio i drugi korner. Tošić je centrirao, ali lopta nije došla do Tavambe. Urošević je potom ponovo bio čvrst na svojoj strani.

60' Nekoliko grubljih startova Viktorije sudija ne dosuđuje kao prekršaje. Igra se ponovo na polovini Partizana, dok crno-beli sve više "iznose" presing ka golu domaćih. Tavamba je konstantno okružen dvojicom, pa čak i trojicom čuvara.

57' Sada preti i kapiten Viktorije, Roman Hubnik. Šutirao je sa ivice kaznenog posle gužve i prebacio gol.

55' Novi nalet Viktorije, centaršut Reznika i Stojković na pravom mestu da uhvati loptu. Tavamba je na drugoj strani centrirao sa ćoška kaznenog prostora, ali nije bilo igrača u belom da iskoriste to dodavanje.

52' Viktorija ne koristi šansu utakmice! Reznik je promašio gol sa četiri metra! Urošević je bio na pravom mestu da zasmeta igraču Plzenja, dok se trener domaćih Vrba hvata za glavu.

52' Partizan i na startu drugog dela pritiska domaćina na sredini terena, u nameri da ukrade loptu i "izvuče" opasnu kontru.

49' Ponovo Pantić preti Česima, za početak nastavka. Tošić mu je dodao loptu na oko 20 metara od gola, mladi vezista šutirao je snažno, ali je prebacio gol.

Posle 45 minuta sve je isto kao i na početku. Partizanu je potreban gol za prolaz.

- poluvreme, 0:0 -

41' Janković i Tavamba ponovo trče u kontru, ali lopta opet ne dolazi do usamljenog Tavambe u šesnaesterac. Mirniji period utakmice uoči pauze.

31' Urošević pritiska odbranu Viktorije i iznuđuje prvi korner Beograđana. Miletić je pokušao u gužvi kraj Tavambe, ali lopta odlazi u gol-aut.

29' Petominutni pritisak Viktorije i uzastopni korneri. Velika borba u kaznenom prostoru crno-belih.

25' Najveća prilika za Viktoriju! Hubnik je posle kornera spustio loptu na nogu Kolarža, a on je raspalio po njoj i iz peterca je poslao preko prečke.

23' Lopta je opet u rukama Stojkovića. Jan Kopic je šutirao po zemlji, ali je jedan od stubova igre crno-belih opet bio na mestu i miran.

22' Najozbiljnija pretnja Partizana! Pantić je večeras inspirisan, pa je šutirao snažno sa oko 22-23 metra. Lopta je stvorila problem Hruški, ali se "iz druge" ipak izborio sa njom.

17' Viktorija, očekivano, centaršutevima traži Hrmenčika, centarfora koji je sada šutirao glavom, ali je Stojković lako umirio tu loptu. Na drugoj strani je Jevtović probao, ali lopta nije imala snagu da ugrozi Hrušku.

11' I ponovo Stojković! Opet je domaćin stvorio šansu prodorom po desnoj strani i opet je golman crno-belih zaustavio loptu. Sada je Kopic šutirao glavom, sa ivice peterca.

10' Odbrana Stojkovića! Pogrešio je Ostojić, Viktorija je stvorila Horžavi nekoliko metara da se sam namesti na šut, a golman crno-belih bio je na mestu. Najkonkretniji šut domaćina, sa oko deset metara.

9' Dobra zamisao Pantića! Odlična lopta kroz odbranu, u kazneni prostor, ali je Janković zakasnio nekoliko metara... Pritisak Beograđana pred kaznenim prostorom Viktorije.

7' Sada Partizan u ofanzivi. Tavamba i Janković su pokrenuli napad koji je Plzenj usporio, pa sprečio centarfora da prihvati dodavanje u kaznenom prostoru.

5' Miran početak utakmice. Bojan Ostojić od starta vodi borbe sa visokim igračima Plzenja, dok Vulićević centaršutem na drugoj strani traži saigrače u šesnaestercu, ali je Tavamba bio usamljen.

1' Utakmica je počela!

- 18.45 Navijači Partizana podeljeni su u dve grupe. Jedna, s južne tribine stadiona u Humskoj, je u takozvanom kavezu, dok su na zapadu "Zabranjeni" i prijatelji kluba. Navodno je ispred stadiina zaustavljena grupa od oko sto Partizanovaca, jer nemaju ulaznice.

- 18.37 Podsetimo, Partizan večeras nastupa bez štopera Mitrovića, koji je u Humskoj isključen.

- 18.30 Igrači Partizana igraće u beloj opremi. Po priličnoj hladnoći, na stadionu su i navijači Partizana.

- 17.50 Poznate su i startne postave. Kapiten Partizana Miroslav Vulićević spreman je da zaigra od prvog minuta!

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Miletić, Ostojić, Urošević - Jevtović (od 65' Ožegović), Zdjelar - Janković (od 78' Suma), Pantić, Tošić - Tavamba

VIKTORIJA: Hruška - Reznik, Hejda, Hubnik, Limberski - Horava, Hrošovski - Kopic, Kolar (od 87' Čermak), Zeman (od 72' Petržela) - Krmenčik (od 83' Hori).

Foto: MONDO/V.Sukdolak

Foto: MONDO/V.Sukdolak

NAJAVA:

Revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope počeće u 19 časova i daće odgovor na pitanje ko će proći u sledeću rundu - češki ili srpski klub?

Rezultat prve utakmice, odigrane u Humskoj, bio je 1:1, a crno-beli su i uoči puta u Plzenj poručivali da idu na gol i na pobedu.

U danima pre revanša velika pažnja posvećena je "kadrovskoj" situaciji u srpskom šampionu. Najveća dilema postojala je oko nastupa desnog beka Miroslava Vulićevića, koji je ubrzano lečio povredu, trenirao pod injekcijama i brzo ćemo saznati da li će moći da istrči na teren stadiona Viktorije.

Poslednje vesti su pozitivne!

Rukovodstvo Partizana obećalo je igračima veće premije nego dosad za slučaj da naprave istorijski rezultat i posle tačno 13 godina uđu u osminu finala drugog po snazi takmičenja.

Bilo je to poslednje "evro-proleće" kluba iz Humske do ove sezone. Da li će i aktuelno biti produženo do te faze? Saznaćemo oko 21 čas!

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Sve vesti o gostovanju Partizana:

Partizan otputovao u Plzenj, po VIKTORIJU!

Partizan se bori za Vulićevića: Injekcije, tablete...

Đukić: Na pobedu! Biće golova u Češkoj...

Prvi raport iz Češke: Potpisi, pa busom ka Plzenju

Ledena noć, vetar i Vule u opremi!

Spreman je!

Da li je ovo sastav Partizana za gol u Češkoj?

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.