Istorijska pobeda Partizana: Žalgiris razbijen u Kaunasu

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 18:54

Istorijska pobeda Partizana: Žalgiris razbijen u Kaunasu

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris u Kaunasu rezultatom 88:74 u meču 23. kola Evrolige.

Partizan je po prvi put u istoriji pobedio Žalgiris na njihovom terenu, a četvrti put ukupno.

Partizan je u dosadašnjem delu takmičenja ostvario 12 pobeda i 11 poraza od čega je tri bilo u gostima: Panatinaikos, Fenerbahče i Crvena zvezda.

Žalgiris na svom parketu igra veoma dobro i izgubili su samo dva puta pre ovog poraza od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizana: Prvi put od Panatinaikosa u 11. kolu, a drugi put od Efesa već u narednom.

U Žalgirio Areni su redom padali Fenerbahče, Real Madrid, Barselona, a nedavno i Crvena zvezda, ali Partizan je uspeo da ih nadigra.

Odličan početak meča obeležila je tečna igra u napadu i agresivna odbrana Partizana, možemo reći da je to bila najbolja prva četvrtina crno-belih i tada su nosili igru Janis Papapetru i Kevin Panter koji su ubacili 14 od 26 poena.

U prvoj četvrtini je Žalgiris imao 15 poena, isti broj su postigli i u drugoj i crno-beli su im u prvih 10 minuta dozvolili samo jedan skok u odbrani, a i šut je zaista služio ekipu koja je imala i 22 prednosti u jednom momentu.

Žalgiris je bio agresivniji u trećoj četvrtini, što se i očekivalo i uspeo da istopi prednost Partizana. Stvarali su višak uglavnom na desnoj strani, a crno-beli su se mučili da odbrane napade "zelenih".

Istopili su prednost do 6 poena zaostatka, ali preko toga nisu mogli. U poslednjoj četvrtini se istakao Džejms Naneli sa 10 krucijalnih poena, a opet se pojavio Janis Papapetru kada je bilo veoma važno.

Na kraju je Partizan ubedljivo slavio rezultatom 88:74 i sa 12-11 odlazi iz Kaunasa.

U istorijskoj, prvoj Partizanovoj pobedi u Kanuasu, najefikasniji je bio Janis Papapetru sa 17 poena, dok su po 14 ubacili Matijas Lesor i Kevin Panter, 11 je imao Dante Egzum, takođe i Zek Ledej koji je uhvatio i 10 skokova, a 10 poena je imao i Naneli i svih 10 u četvrtoj četvrtini.

Žalgiris je predvodio Ignas Brazdeikis sa 17 poena, a dvocifreni su još bili Birutis i Šmits sa po 10 postignutih poena.

Partizan se sada vratio u bitku za plasman među osam najboljih ekipa na kraju sezone.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan zabeležio važnu pobedu u Kaunasu

Izvor: Beta, 03.Feb.2023

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima Žalgiris sa 88:74 (26:15, 21:15, 14:24, 27:20), u meču 23. kola Evrolige.Partizan je sa skorom od 12 pobeda i 11 poraza na sedmom mestu na tabeli. Žalgiris je sa istim skorom zbog lošije koš razlike trenutno na 10. poziciji.Partizan su do treće...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.