ČAS KOŠARKE U PIONIRU: Partizan odigrao najbolji meč sezone protiv Krke

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 18:38

ČAS KOŠARKE U PIONIRU: Partizan odigrao najbolji meč sezone protiv Krke

Ubedljiv trijumf crno-belih.

Košarkaši Partizana pobedili su Krku 92:45 u okviru  petog kola ABA lige

Sjajno su odigrali crno-beli  prvih 20 minuta. Za razliku od duela protiv Hamburga, Partizan je u prvom poluvremenu odigrao mnogo bolju odbranu i sveo rivala na pristojnih 28 poena.

Već posle prve četvrtine su domaćini napravili osetniju razliku. I  na krilima sjajnih rampi Glasa i Kuruca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vodili 18:11, posle prve deonice. U drugom kvartalu je viđena fenomenalna igra Kevina Pantera. Amerikanac je u prvom poluvremenu postigao čak četiri trojke, od kojih su dve bile sa preko osam metara. Partizan je potpuno kontrolisao dešavanja na parketu, dok su gosti pokušavali najčešće preko Roka Stipčevića, koji nije imao svoje veče. Šutirao je hrvat 1/7 u prvom poluvremenu. Sjajnu igru domaćih je krunisao Avramović pogotkom uz zvuk sirene.

U trećoj četvrtini je viđena najslabija košarka. Pregršt promašaja na obe strane, pogotovo gostiju. Utisak je popravio Rodion Kuruc, koji je nastavio da povećava prednost domaćina. Do kraja četvrtine Partizan je duplirao svoju prednost, bilo je 64:34. Gosti iz Novog Mesta su u jednom trenutku bili bez poena čak osam minuta. Tu užasnu seriju je prekinuo Gibs, pogotkom sa poludistance.

Mora se priznati da je ekipa Željka Obradovića odigrala odličnu odbranu tokom čitavih 40. minuta. Sveli su protivnika na samo. Pogotovo je to bilo izraženo krajem treće i početkom četvrte deonice.

Zanimljivo je da Kevin Panter nije odigrao ni minut u drugom poluvremenu.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Madar sa 23 poena, pratili su ga Kuruc i Panter sa po 15. U redovima gostiju iz Slovenije niko nije bio dvocifren, Macura je imao devet poena.

Ubedljiva pobeda #KKPartizan u 5. kolu @ABA_League! 👏🏴🏳️🏴🏳️#ABALiga pic.twitter.com/xbikb6Na0c

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 23, 2021

Ekipa Željka Obradovića je ostvarila i šestu pobedu u svim takmičenjima, a sledeći meč igraju u sredu protiv Turk Telekoma, u Evrokupu.

Uživo tok meča možete pratiti ovde.

Posle 3/4:#KKPartizan 6️⃣4️⃣@bckrka 3️⃣4️⃣#ABALiga pic.twitter.com/tXbNS5d9m6

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 23, 2021

Posle 1/4:#KKPartizan 1️⃣8️⃣@bckrka 1️⃣1️⃣#ABALiga pic.twitter.com/AyuKSBbNOM

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 23, 2021

What an introduction to the black & white crowd by the young gun!

❌ Gregor Glas! ❌@PartizanBC | @bckrka #ABALiga pic.twitter.com/nMA9jpb11K

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) October 23, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.