Tužilaštvo dobilo zahtev da proveri i šta se dešavalo u Humskoj

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo dobilo zahtev da proveri i šta se dešavalo u Humskoj

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ traži da se pod lupu stavi meč Partizan - Metalac

Bura se nastavlja. Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zahtev za proveru osnova sumnje da je nameštena fudbalska utakmica između Partizana i Metalca, koju su u okviru prvog kola Superlige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Srbije crno-beli rešili u svoju korist rezultatom 4:0 u Humskoj 1.

Podsećamo, ovo je drugi slučaj koji je izazvao pažnju javnosti u poslednjih nekoliko dana, jer je prethodno ista organizacija Tužilaštvu podnela i prijavu protiv NN lica, takođe zbog sumnje da je ugovoren ishod utakmice između Crvene zvezde i OFK Beograda, dok se novoposlata prijava oslanja na javni istup Zvezdana Terzića, generalnog direktora crveno-belih zvezda, gde je predloženo da se sasluša kao ključni svedok.

Uprkos sve većoj tenziji koju stvaraju predstavnici fudbalskih organizacija suprotno tvrdnjama da utakmice nisu nameštene, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podvlači da neće odustati od insistiranja da se na profesionalan način obavi istraga i da se rezultati što pre prezentuju javnosti, a ujedno najavljuje da će sa povećanom pažnjom pratiti sve utakmice koje se igraju u ovogodišnjem prvenstvu kako bi otkrili indikatore korupcije u sportu“, navodi se u saopštenju ove organizacije koja nema dodirnih tačaka sa organizacijom „Transparentnost Srbija“.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.