Tumbina poruka čelnicima Partizana pred zimski prelazni rok, ovo je način da se stigne Zvezda?

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbina poruka čelnicima Partizana pred zimski prelazni rok, ovo je način da se stigne Zvezda?

Iskusni stručnjak ovih dana ima dosta svojih problema, ali stigao je da na zahtev novinara prokomentariše i sutuaciju u Partizanu.

Ljubiša Tumbaković je izuzetno aktuelan ovih dana, javnost prati svaki njegov potez uoči duela reprezentacija Crne Gore i Srbije u Ligi nacija, 11. oktobra.

A kako se bliži okupljanje nacionalnih timova, popularni Tumba ima sve više briga zbog brojnih povreda igrača na koje računa za mečeve sa Srbijom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Litvanijom.

Ipak, u intervjuu za ''Danas'', on je izrazio nadu da će publika moći da uživa i da će duel sa Srbijom zaista biti pravi spektakl.

''Da, potrebni su nam bodovi kao i protivniku, ali očekujem da odigramo jedan lep meč u finom ambijentu i pošaljemo poruku mira ljudima iz celog regiona. Neka sve puca od adrenalina, ali ne izađe iz granica sportskog viteštva'', jasan je Tumbaković.

Njegov doskorašnji saradnik i veliki prijatelj Zoran Mirković odnedavno je preuzeo funkciju šefa struke Partizana i polako već unapređuje igru crno-belih, što se videlo i u derbiju, ali i sinoć protiv Voždovca u Humskoj.

Ipak, crno-beli imaju velikih sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a Tumbaković smatra da ključni korak u pokušaju da se ''večiti rival'' stigne na tabeli, Partizan treba da napravi tokom zime, u zimskom prelaznom roku.

S tim u vezi, poslao je i jasnu poruku upravi Partizana.





''Energija i znanje Mirkovića su jedan od faktora stabilizacije i već se osećaju u 'proizvodnom' delu.







Sada je na onima koji su ga doveli, a bave se organizacijom, da mu već na zimu daju konkretnu podršku u nastojanju da unapredi stvari. Ne bude li tako, opet ćemo da kaskamo'', poručio je Tumbaković.

A o Zoranu Mirkoviću ima samo reči hvale i kao fudbaleru, treneru, ali pre svega kao čoveku.

''Bata je odavno više od mog fudbalskog sina. On je moj veliki prijatelj, od pre par godina i kum, s kojim uvek i svuda pričam o fudbalu. Jedino tako sam mogao uticati na njega.







Sve ostalo su izbori jednog fudbalski pedantnog i inteligentnog idealiste i perfekcioniste. Ljudi ga pamte po detaljima iz njegovog stila igre, ne znajući širinu i dubinu njegove ličnosti.







Verujem da je Partizan napravio pravu stvar dovođenjem tako zrelog, vrednog i ambicioznog trenera'', naglasio je Tumbaković.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.