Tuga: Preminuo Užičanin koji je zaveštao organe Partizanu!

Izvor: BKTV News, 17.Okt.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga: Preminuo Užičanin koji je zaveštao organe Partizanu!

Radmil Dacović iz Užica, veliki navijač Partizana, preminuo je iznenada ne dočekavši da mu se ostvari poslednja životna želja – da svoje organe donira nekome iz „crno – bele“ porodice.

"Danas nas je napustio veliki navijač Partizana iz Užica, Dacović Radmil. Čovek koji je zaveštao svoje organe za naš Partizan. Neka mu je večna slava i hvala.", objavljeno je na Fejsbuk stranici Partizan is >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << life.

Dacović je 2005. najavio da će zaveštati organe Partizanu.

FOTO: Printscreen/ Youtube/TV Prva

"Neka moje organe, pošto umrem, presade svakom Partizanovcu kome bude trebalo – sportistima, trenerima, klupskim navijačima, čistačicama na stadionu. Svi organi su zdravi osim džigerice, nju mi je pojeo Partizan. Na srcu su dve velike rane – Fljamurtari i Artmedija, ali kad me nije izdalo neće izdati ni druge", pričao je Dacović najavljujući nesvakidašnje dobročinstvo.

Želju je odmah predočio funkcionerima FK, ali se sa potpisivanjem donatorske kartice, ne njegovom voljom, otezalo. U međuvremenu je saznao da se organi ne mogu zaveštati namenski, ali od želje da kad napusti ovaj svet produži život nekom drugom nije odustao.

"Posle porodice Partizan je moja najveća ljubav, svetinja. Na ovaj način želim da pomognem klubu ali i da promovišem zaveštanje organa, ali nikako da me pozovu da obavimo tu formalnost i potpišem tu donatorsku karticu", pričao je Radmil.

U kolekciji ljubavi prema klupu ostavio je bezbroj ulaznica sa Partizanovih utakmica, mnoštovo postera i fotografija sa legendama kluba, 10.000 snimljenih utakmica.

Obećanje, ne svojom krivicom, nije ispunio – iznenada je preminuo par dana posle 61. rođendana.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.