Trinkijeri: Zvezda je bolja, imao sam puno ponuda, ne bojim se izazova

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Zvezda je bolja, imao sam puno ponuda, ne bojim se izazova

Novi trener košaraša Partizana Andrea Trinkijeri opširno je govorio o svojim očekivanjima u novom klubu na svom predstavljanju u hali "Pionir".

Medijski predstavnici su došli u rekordnom broju kako bi prisustvovali predstavljanju, ali i prvim zvaničnim rečima novog trenera Partizana.

Medijski predstavnici su došli u rekordnom broju kako bi prisustvovali predstavljanju, ali i prvim zvaničnim rečima novog trenera Partizana.

Svi sa znatiželjom isčekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljanje italijanskog stručnjaka koji je pred dolazak jedino izjavio, a preneo Partizana Ostoja Mijailović, da je odabrao crno-bele "zbog tradicije u porodici".

"Ja sam prvi strani trener ovde posle puno godina. Ovo je zemlja košarke. Imao sam puno ponuda tokom leta. Za mene je ovo izuzetno zanimljivo. Vi, igrači, ova ekipa. Ako mislite da su me doveli da dobijem dve utakmice... Partizan je brend", rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je dao svoje viđenje o favoritima u ABA ligi, ali nije konretko rekao šta se očekuje od njega i njegovih igrača.

"Ovde u zadnjim godinama Zvezda sve dobija, oni su ovde favoriti. Igramo sa Megom, oni imaju 5-0 a mi 2-3. U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost igra Evroligu. Mega nije izgubila nijednu utakmicu i to je mlada ekpa koja igra sa energije i gospodin Miško Ražnatović je napravio odličnu ekipu", poručio je Trinkijeri.

"Imam kvalifikacije da budem trener u Partizanu. Ja nisam pravio ekipu, nisam pripremljen, ali predsednik je bio izuzetan u biranju i moramo da napravimo najbolje moguće. Rezultati nisu u našim rukama", zaintrigirao je javnost Trinkijeri i dodao:

"Ekipa će dati sve od sebe da bude što bolja. Ja garantujem da ćemo toliko raditi da ćemo biti bolji. Koliko bolji, ne znam. Nije momenat da navijači kažu da moramo nešto. Ja nemam dovoljno mentalne snage da izdržim to".

Italijan je istakao da Partizan trenutno nema pravog vođu, ali da se on ne boji tog i ostalih izazova

"Ova ekipa nema lidera. Ja želim biti taj lider, da im pokažem put. Ja se ne bojim izazova. Ja imam ideju, ali sve korak, po korak", zaključio je novi trener Partizana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.