Trinkijeri: Zaslužili smo pobedu; Milojević: Mnogo oscilacija

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Zaslužili smo pobedu; Milojević: Mnogo oscilacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je njegova ekipa na današnjem meču protiv Mega Bemaksa zaslužila pobedu.

"Bila je stvar postaviti telo, biti pametan, igrati agresivnu odbranu protiv 'switching' odbrane. Imali smo jako dobrih momenata, lopta je išla brzo i na jednu i na drugu stranu. Pogodili smo sve trojke i zaslužili smo solidnu pobedu", rekao je Trinkijeri.

Košarkaši Partizana upisali su šesti trijumf u Superligi Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crno-beli su na gostovanju pobedili Mega Bemaks sa 90:81 i tako se učvrstili na prvom mestu grupe B.

"U pripremi za ovu utakmicu, najveći prioritet nam je bio da fizički pariramo Megi, jer samo tako mislim da možemo da dokažemo da imamo neki malo veći kvalitet od njih. Imamo četiri utakmice do kraja, to treba da uradimo profesionalno, kao i do sada i da se spremamo za plej-of", rekao je košarkaš Partizana Rade Zagorac.

Trener Mege Dejan Milojević čestitaio je Partizanu na pobedi i rekao da je njegova ekipa imala previše oscilacija, ali i "dobrih momenata".

"Kad smo bili u prilici da se rezultatski približimo, napravili bismo grešku i kao po pravilu bi Partizan to kaznio trojkom. ; Imali smo premalo raspoloženih igrača da bi se dobio tim koji ima kvalitet kao Partizan. Ipak, mi smo na veoma dobrom putu da ostvarimo naš cilj i plasiramo se plej-of. Partizanu želim sreću u nastavku šampionata", rekao je Milojević.

Na konstataciju novinara da veliki broj bivših igrača Mege trenutno nosi dres Partizana, Milojević je rekao: "Meni je lepo to da gledam".

"Ako se ne varam, na podbacivanju lopte na početku utakmice samo Renfro nije bio Megin igrač. Očigledno je da mnogo dobrih igrača izlazi iz ovog kluba i ja sam srećan zbog toga", istakao je Milojević.

Košarkaš Mege Goga Bitadze kazao je da je Mega imala slab šuterski dan.

"Igrali smo slabo, promašili smo dosta polaganja, generalno smo veoma slabo šutirali. Takodje u odbrani smo imali dosta grešaka, Partizan je to iskoristio i zato im čestitam na pobedi", rekao je Bitadze.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.