Trinkijeri: Da budemo kao Roki, držimo gard i zadamo udarac

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Da budemo kao Roki, držimo gard i zadamo udarac

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, pred majstoricu protiv Crvene zvezde za finale ABA lige, u svom stilu je nastavio priču o boks duelu večitih rivala i poručio da želi njegov tim da vidi poput čuvenog borca Rokija Marćana. Treća utakmica između Crvene zvezda i Partizana igra se u subotu od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Izvinio bih se zbog baleta oko konferencije za medije (menjali se termini više puta prim. aut). Vidim da nekima nije važno sta se kaže, ko poslednji kaže, ovde nije pitanje u rečima, već je fokus na košarkaški teren. Reči neće dati koš. Moramo biti koncentrisani 40 minuta. Vidim da je prijala priča o boksu, sutra ću dati sve da nas u ringu ne bace u konopce, da držimo gard, ali i da zadamo neki udarac. Šta god bude, nećemo baciti peškir, borićemo se muški jer branimo čast velike ekipe u evropskoj košarci", slikovito je najavio derbi Trinkijeri.

Italijanski stručnjak dodaje da svaki detalj može da bude ključan i da će sitnice odlučivati.
"Želim da u ovom duelu sa fantastičnim protivnikom ne bude udaraca ispod pojasa. Želimo da budemo kao Roki Marćano, jer je on jedini bokser koji je osvojio titulu bez poraza. Sve može da bude, pokušaće da nas nokautiraju odmah i moramo se pripremiti da izdržimo. Kako će biti ne znam".
On se osvrnuo i na kaznu od 3.000 evra zbog komentarisanja suđenja.
"Kazna koju sam dobio mi komplikuje život. Znam koje reči upotrebljam. Upotrebio sam reč osetiti, a ne uticati. Već sam sve rekao o tome. Štitio sam težak posao, osetio sam pritisak", rekao je Trinkijeri i citirao sunarodnika i čuvenog pesnika Dantea Aligijerija.
Najiskusniji košarkaš Partizana Novica Veličković svestan je koliku važnost nosi duel za finale sa Zvezdom.
"Ono što bih voleo da kažem da treba da pružimo maksimum i da se kad se sve završi možemo da kažemo da smo sve dali od sebe. To je jedino što želim od saigrača. Veliki je pritisak i teznija, ali plaćeni smo za to. Za mene je to gušt", naveo je Veličković.
Prema njegovim rečima prijala mu je pauza od sedam dana kako bi se oporavio.
"Stisnu se zubi. Momci su zreli i hrabri, sedam dana ramišljamo samo o utakmici. Pokušavam da im kažem da maksimum može samo da ti donese dobre stvari, borba na vrhuncu zna da pomera granice. Daš od sebe sve sto možeš i to će ti doneti nešto", zaključio je Veličković.
Treća utakmica između Crvene zvezda i Partizana igra se u subotu od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trinkijeri o "baletu": Ko poslednji priča pred majstoricu, gubi utakmicu

Izvor: B92, 05.Apr.2019

Andrea Trinkijer, trener Partizana, izvinio se novinarima na pomeranju konferencije za medije i rekao da onaj ko poslednji priča pred majstoricu, gubi utakmicu...Konferencije za medije dva najveća srpska kluba trebalo je da se održe pod normalnim okolnostima, ali je došlo do raznih pomeranja, pošto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.