Trener Alkmara pomalo iznenadio odgovorom na pitanje o kartonu

Izvor: Sportske.net, 20.Sep.2019, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trener Alkmara pomalo iznenadio odgovorom na pitanje o kartonu

Da li je zadovoljan konačnim ishodom?

AZ Alkmar je poveo protiv Partizana večeras, pa je ostao sa igračem manje, a onda je uspeo da se vrati iz minusa i izjednači na 2:2 u prvom kolu grupne faze Lige Evrope. Da li je trener Arne Slot zadovoljan konačnim rezultatom?

"I da i ne. Ne znam da li bih čestitao svom timu jer je utakmica mogla mnogo bolje da prođe od ovoga. Opet, ako sat vremena igrate sa 10 igrača i završite sa 2:2, onda ipak morate da budete >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zadovoljni. Pre bih rekao da treba da ih pohvalimo što smo odigrali 2:2 nego što bih im čestitao, jer ipak je nerešeno", rekao je Slot.

Prvo poluvreme su obeležili crveni karton za AZ i penal za Partizan. Trener je pomalo iznenadio srpske novinare komentarom na obe te odluke?

"Smatram da je crveni karton dodeljen sa razlogom i mislim da smo u odbrani imali nekoliko propusta. U momentu kada je on isključen, to je zaslužio", bez oklevanja i uvijanja, direktno, u stilu svoje nacije odgovara trener.

"Što se tiče penala, nadam se da je i on dosuđen s razlogom, ali to ćemo još da vidimo. Iskreno se nadam da ubuduće nećemo više dobijati penale u ovakvim situacijama. Bilo je potpuno drugačije kada smo igrali sa naših 11 igrača i mnogo toga se promenilo i tada je Partizan dobio mnogo bolje šanse. ", dodao je on.

Gol iz kontre sa igračem manje ga nije iznenadio.

"Iskreno, ja sam negde i očekivao jer su na terenu bili Stengs i Boadu. Nisam ih slučajno stavio u centar, nadali smo se da to može da se iskoristi. Njih dvojica su dobro sarađivali, računali smo da će moći da se snađu i na kraju su uspeli. U prvom poluvremenu je Majron (Boadu) možda previše učestvovao u odbrani i zato je bilo teško da postigne gol", rekao je trener.

Od Partizanovih igrača istakao je Natha, Asana i Sadika, ali atmosfera sa 20.000 dece je posebna priča.

"Ovako nešto nismo nikada doživeli, nismo igrali pred 20.000 dece. Mislim da su pružili značajnu podršku Partizanu", rekao je Slot.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.