Totalni sunovrat u karijeri bivšeg Partizanovog štopera, sad je ponovo slobodan igrač, a koliko vredi na Transfermarktu?

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalni sunovrat u karijeri bivšeg Partizanovog štopera, sad je ponovo slobodan igrač, a koliko vredi na ''Transfermarktu''?

Od njega se očekivalo da ''dominira'', ali to je činio samo u Finskoj...

Jedan od prvih poteza Ivice Ilieva u ulozi sportskog direktora Partizana bio je transfer Sedrika Gogue iz finskog SJK-a pre tri godine.

Mnogo se očekivalo od ovog momka iz Obale Slonovače, nadimak mu je bio ''Dominator'', što je dovoljna ilustracija onoga što je tada 21-godišnji štoper trebalo da pokaže u Humskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Nije mogao da poželi lepši početak u crno-belom dresu, debi na ''večitom derbiju'' i postignut gol, posle čega su u Humskoj bili još više uvereni da su napravili sjajan posao njegovim angažovanjem.

Međutim, onda je usledio pravi sunovrat u karijeri ovog fudbalera. Sve slabije partije, čudno ponašanje, a kulimiralo je privođenjem zbog vožnje u pijanom stanju, a onda i samovoljnim odlaskom iz Partizana.

Nažalost, ni danas, dve i po godine kasnije, nije se gotovo ništa promenilo nabolje kod Sedrika Gogue.

Posle Partizana, on je postao član letonske Rige, gde se takođe nije dugo zadržao, pa je u leto 2017. otišao u Kairat iz Almatija, u Kazahstan.

Godinu dana je tu proveo, potom je prošlog leta postao član ruskog SKA Habarovska, a već ove zime je ponovo slobodan u izboru nove sredine...

Na ''Transfermarktu'' njegova tržišna vrednost je ove zime procenjena na 200.000 evra, ali najdrastičniji podatak u vezi s njim možete da vidite ako pogledate koliko je utakmica odigrao u poslednje dve i po godine, od odlaska iz Partizana.

Jednu jedinu zvaničnu, i to u dresu Kairata, u derbiju protiv Astane, 4. marta 2018. Njegov tim je tada izgubio sa 3:0, Gogua je odigrao ceo meč, zaradio žuti karton, a onda bukvalno nestao sa terena.

Za ostale pomenute klubove posle Partizana nije ni nastupao, ili bar nema dostupnih podataka da je to učinio.

Dakle, poslednji nastup u dresu Partizana imao je 7. avgusta 2016. u Humskoj protiv Vojvodine (1:3), a na sledeću zvaničnu utakmicu čekao je do pomenute u dresu Kairata, 4. marta 2018.

Od tada ponovo čeka na neki novi nastup...

Da li se posle svega može reći da je Sedrik Gogua u 24. godini bivši fudbaler?

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.