Top 16 EK - Dva Tomasa presudila sledećem Zvezdinom rivalu, Cedevita startovala porazom

Izvor: Sportske.net, 02.Jan.2019, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 16 EK - Dva Tomasa presudila sledećem Zvezdinom rivalu, Cedevita startovala porazom

Kompletiran večerašnji program u okviru prvog kola Top 16 faze Evrokupa.

Počelo je dramatičnim duelom Uniksa i Zenita koji je domaći tim dobio u Kazanju sa 68-67, a nastavljeno porazom Partizana u Viljnusu od Ritasa (80-74).

Crvena zvezda je nešto kasnije u ''Pioniru'' savladala Limož sa 83-71, a tokom večeri odigrane su još tri utakmice.

U Zvezdinoj Grupi G, Valensija je večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pred svojim navijačima savladala Unikahu rezultatom  85-74, posle bolje igre u najvećem delu meča.

Domaći tim je u prvoj četvrtini stekao desetak poena prednosti, tu prednost je održao i u drugoj, a početkom treće Unikaha je uspela da izjednači na 47:47.

Međutim, to je bilo sve od ekipe iz Malage, Valensija je ubrzo vratila prednost i zadržala je do kraja.

Pobedničku ekipu predvodili su Met Tomas sa 18 i Vil Tomas sa 16 poena, a Unikahu su predvodili Haime Fernandez sa 13, Brajan Roberts i Matijas Lesor sa po 12 poena. Naš reprezentativac Dragan Milosavljević nije imao svoje veče. On je meč završio sa dva poena, oba sa linije slobodnih bacanja, uz tri skoka i svih pet promašaja u šutu iz igre (0/2 za dva, 0/3 za tri poena).

Podsetimo, u sledećem kolu Unikaha će u Malagi dočekati Crvenu zvezdu, taj meč je na programu 8. januara.

U Grupi H, sa pomenutim Uniksom i Zenitom su i Cedevita i Andora, ove dve ekipe su se večeras sastale u Zagrebu, a Andora je slavila sa 87-81.

Endrju Elbisi je sa 22 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Cedevitu je predvodio Kobs sa 19. Gosti su imali vođstvo u najvećem delu meča, a Zagrepčani su u poslednjoj deonici uspeli da smanje razliku i ublaže poraz.

Jedina utakmica u Grupi F odigrana je u Kra snodaru, gde je ASVEL kao gost savladao Lokomotivu sa 67-65. Bivši košarkaš Mege Alfa Kaba je sa 16 poena predvodio pobednički tim, a u ekipi Vlade Jovanovića istakao se Meklin sa 17 poena. Vitali Fridzon je promašio šut za pobedu domaćih u poslednjoj sekundi.

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Valensija rutinski sa Unikahom u Zvezdinoj grupi

Izvor: B92, 03.Jan.2019, 00:31

Košarkaši Valensije pobedili su Unikahu u prvom kolu druge faze Evrokupa rezultatom 85:74...Valensija je najveću razliku napravila u prvoj četvrtini, koju je rešila sa 22:13...Izabranici Đaumea Posarnaua su čuvali prednost koju su napravili, tokom celog meča, a gosti iz Malage su tek u nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.