TRINKIJERI KONAČNO OTKRIO: Ovo je bio JEDINI uslov za dolazak u Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 15:55

TRINKIJERI KONAČNO OTKRIO: Ovo je bio JEDINI uslov za dolazak u Srbiju!

Trener Partizana otvorio dušu.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri govorio je o svom poreklu i odluci da dođe u Srbiju. Italijanski stručnjak je bio gost u podkastu Backdoor sa svojim sunarodnicima i prilčao o mnogim temama.

Trinkijeri je naglasio svoje korene kao jedan od ključnih razloga dolaska u Partizan u trenutku kada je postao prvi strani trener u klupskoj istoriji.

- Moja baka je iz Crne Gore, mama Hrvatica, a ja govorim srpski. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To je 'conditio sine qua non' (uslov bez koga se ne može prim. aut). Nikada me ne bi doveli bez toga. Partizan je instituacija - rekao je Trinkijeri.

Objasnio je i da mu je velika čast što predvodi crno-bele.

- Biti trener Partizana je nešto jedinstveno. Svi oni znaju kakva sam osoba. Prepoznajem sebe kao romantika i dolazak u Partizan se može nazvati drugačijom odlukom. Taj klub je 'Hall of fame' košarke.

Trinkijeri sa Partizanom ove sezone beleži sjajne rezultate jer je pre pauze bio prvi u ABA ligi i imao prednost domaćeg terena do kraja u Evrokupu.

- Mislim da me u Srbiji poštuju zato što su prepoznali moju ludost da dođem u toliko istorijski tim, pun slave, u verovatno najgorem periodu ikada. Pokušaj vraćanja sjaja klubu je nešto posebno.

Prokomentarisao je i američkog šutera Partizana Korija Voldena.

- On je moderan kombo bek, vrlo brz, fizički veoma jak. Odličan je defanzivac i raspolaže jakim arsenalom u napadu. Bez dileme, on je 100 odsto igrač za Evroligu - zaključio je.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.