Svesni smo važnosti i momenta; Pavlović neće biti od pomoći

Izvor: B92, 10.Avg.2022, 12:49

"Svesni smo važnosti i momenta; Pavlović neće biti od pomoći"

Trener Partizana Ilija Stolica istakao je da je lično preuzeo odgovornost o psihološkoj pripremi igrača za utakmicu protiv AEK-a iz Larnake.

Crno-beli u četvrtak od 21.00 dočekuju AEK iz Larnake u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon poraza rezultatom 2:1 u prvom susretu.

"Drago mi je što ste došli u ovolikom broju, što oslikava važnost utakmice i momenat, jasan je svima vama i nama. Očekuje nas drugo poluvreme sa jakom i dobrom ekipom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja nas je pobedila, ali i mi smo pokazali da možemo da pobedimo i eliminišemo ekipu AEK-a i to je cilj i ideja svih nas za sutrašnju utakmicu", rekao je Stolica na konferenciji za medije..

"Suština jeste da miks nekih stvari rezultira onim što ekipa pokaže na terenu. Mi smo grupa koja je zajedno nepuna dva meseca, u toku priprema se menjala i dopunjavala. Za svaku ozbiljnnu grupu i tim je potrebno vreme da se stvari dovedu u red. Taktički zahtevi, mentalna stabilnost i da sve to isprate rezultati. Potrebno je da se preokrene momentum i duboko verujem u rad, želju i posvećenost svih nas da idemo ka boljem. Samo vreme može da radi za nas, bez obzira na situaciju i rezultate koji su bili razočaravajući", dodao je on

Da li je razmišljao o tome da se angažuje sportski psiholog, budući da ekipa deluje poljuljana na planu samopouzdanja?

"Slažem se sa konstatacijom i idejom da je psihološki faktor presudan u ovom trenutku. najvažnije je postići psihičku stabilnost u ovom momentu. Napravili smo određene konsultacije i preuzeo sam na sebe tu odgovornost i posao da ekipu psihološki pripremnim što bolje za sutra uveče".

Nije bilo utakmice Superlige prethodnog vikenda.

"Odložili smo utakmicu i na tome se zahvaljujem Napretku, kao i Zajednici Superlige, izašli su nam u susret i nama i Crvenoj zvezdi jer je Evropa prioritet u ovom trenutku. To su stvari koje smo iskoristili da dodatno pripremimo i isravimo propuste koje smo imali. Svaki trening nas priprema za ono ispred nas".

"Prekidi su jedna od stvari koje smo ispravljali, ali ne bi bilo u redu da vam otkrivam detalje na kojima smo radili. Oba gola smo primili posle prekida i na Kipru i pre toga. Rade momci jako posvećeno i kvalitetno, imamo ljude koji su tome posvećeni i stručni i verujem da sa detaljima koje smo primenili imamo dobru priliku da popravimo stvari".

Da li ga brine što je prodat veoma mali broj karata do sada?

"Kao ključnu stvar kada sam dolazio ovde jeste da vratimo navijače i ja kada bih gledao stvari iz ugla navijača Partizanaisto bih reagovao. Ali ovde sam da sve navijače privučemo i vratimo na stadion".

"Neke stvari koje su van moje kontrole i delokruga mog rada ne mogu da promenim i da amortizujem na taj način na koji bi bio dobar. Ekipu mogu da pripremim kada je sama igra u pitanju. Svaki sport mora da se igra iz energije iz radosti i potrebno je da sav pritisak koji se prikupio usmerimo na teren da momci kanališu sve tamo i da budu srećni kada izaću na teren.

Andrija Pavlović?

"Ne možemo da računamo na njega, neće biti fit. Povreda nije toliko teška, ali jeste dovoljno da ne bude od pomoći sutra uveče".

Nije bilo igrača iz omladinske škole na Kipru?

"Vodim se radom na treningu, a dosta njih je bilo onemogućeno da igra povredama i drugim stvarima. Verujem da Partizan mora da ima decu u prvom timu, ali iznad toga verujem da moraju da igraju najbolji mogući igrači"

Penali?

"Spremamo se za svaki mogući ishod, uključujući i to. Pre svega mislim da su penali stvari psihološke pripreme, više nego bilo šta drugo i naš zadatak je pripremiti ekipu psihološki za sve što će se dešavati na terenu".

Da li je prvih 30 minuta sa Kipra pokazatelj kursa za revanš?

"Verujem da je vidljivo bilo da smo podigli mnoge stvari u igri i ušli u igru kako treba. Tih pola sata jedan je od putokaza, ali golovi su nešto što menja stvari i tok. Prvi pogodak njihov, koji je bio i prvi udarac ka našem golu, dosta nas je poremetio. Moramo na tome da stvari. Verujem da neće biti slična utakmica kao na Kipru i druge stvari će nositi prevagu. Pristup iz pola sata prve utakmice jesu model kom moramo da težimo", poručio je Stolica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.