Suđenje za ubistvo advokata, svedočila Delibašićeva majka

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za ubistvo advokata, svedočila Delibašićeva majka

Pred Višim sudom u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje Vladimiru Šaranoviću, povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.
Kao očevidac ubistva ispitana je Draginja Delibašić, majka Miloša Delibašića, koji je kao i Vladimir u rodbinskim vezama sa ubijenim Slobodanom Šaranovićem, nekadašnjim vlasnikom kazina " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan" u Beogradu.

Zrelec je u vreme ubistva branio Delibašića, koji je zajedno sa Šaranovićem optužen za upravljanje kriminalnom grupom i nalaganjem ubistava Nikole Bojovića i Miloša Vojinovića.
Delibašićeva majka je ispričala da je u noći ubistva Zreleca posetila u advokatkskoj kancleraiji kako bi se raspitala o postupku protiv njenog sina.
Po izlasku iz kancelarije, Zrelec se uputio prema automobilu, a ona je krenula u suprotnom smeru, rekla je Delibašićeva napominjući da je ulica bila potpuno prazna.
Posle nekoliko trenutaka začula je praske i videla beli auto i farove.
Kada je prišla ranjenom advokatu, on joj je rekao da zove Hitnu pomoć. Delibašićeva je potvrdila da je znala da je Zrelec bio i advokat Slobodana Šaranovića, kojeg je, kako je ispričala, poznavala iz perioda kada je radila u njegovoj kockarnici "Partizan" a ti je upoznala i optuženog Vladimira Šaranovića.
Pored nje, na današnjem suđenju svedočili su i pripravnici iz Zrelecove kancelarije koji su posvedočili da je njihov principal pre ubistva dobio preteće pismo od Slobodana Šaranovića, koje im je u kancelariju donela njegova supruga Gordana Šaranović.
Na sledećem suđenju koje je zakazano za 22. mart trebalo bi da svedoči supruga ubijenog advokata, kao i supruga ubijenog Slobodana Šaranovića.
Vladimir Šaranović je na početku suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.
Šaranović je međutim priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.
Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane negirala je krivično delo za koje se tereti - neovlaćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.
Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.
Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.
Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na suđenju za ubistvo advokata svedočila Delibašićeva majka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019

Pred Višim sudom u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje Vladimiru Šaranoviću, povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru...Kao očevidac ubistva ispitana je Draginja Delibašić, majka Miloša Delibašića, koji je kao i Vladimir...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.