Stručni ugao: Mažićeva greška, bio je penal za Partizan

Izvor: Mondo, 30.Sep.2018, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručni ugao: Mažićeva greška, bio je penal za Partizan

Član Sudijske komisije ocenio da je Milorad Mažić napravio grešku u Nišu, na štetu crno-belih.

Radnički Niš i Partizan odigrali su na Čairu verovatno najbolji superligaški meč ove sezone i osvojili po bod - 2:2.

Važan momenat utakmice dogodio se u prvom poluvremenu, kada je pri rezultatu 1:0 za Radnički defanzivac domaćih Radovan Pankov rukom zaustavio loptu pred gol-crtom.

Glavni sudija i najbolji srpski arbitar, Milorad Mažić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pustio je da se igra nastavi, a član Sudijske komisije FSS Igor Radojičić govorio je u nedelju na TV Arena sport o tom trenutku.

Prema njegovoj oceni, Mažić je trebalo da dosudi penal i naveo je razloge za to.

"Nećemo da se bavimo leksičkim stvarima, jer je ovo prilično ozbiljna i komplikovana situacija... Šta mogu da pretpostavim? Da je Pankov odigrao glavom i da ga je pogodila u ruku, onda nema prekršaja. Međutim, pošto nema odigravanja glavom i lopta ide ka vratima, igrač nema nameru da zaustavi loptu, pokušava da odigra glavom, ali istovremeno kako pomera telo pomera i ruku, širi svoje telo, pravi prepreku lopti i ovo jeste prekršaj. Iz ovih razloga koje sam naveo", rekao je on.

Izvor: MONDO/TV Arena Sport

Analizirajući predstavljene ofsajd situacije, Radojičić nije našao grešku Mažićevih pomoćnika, a govorio je i o trenutku sa kraja prvog dela, kada je levi bek Partizana Nemanja Miletić sa leđa napravio faul na Petru Grbiću sa već dobijenim žutim kartonom.

"Mažić mu je razgovorom skrenuo pažnju... Moram da priznam da ne vidim jednostavno da li ga je nagazio. Prekršaj jeste, ali ne vidim iz ovog ugla, zaista. Ne smem da tvrdim na osnovu ovoga što smo videli. Nije to merilo, ali nisam siguran da mu je stao na nogu. Ako mu je stao na nogu - da. Možda ga je zakačio stopalom, ali mislim da je ovo dobra odluka i da nije za žuti karton", izjavio je Radojičić.

On je rekao i da je Petar Grbić početkom nastavka opravdano dobio žuti karton zbog starta na Goranu Zakariću.

"Vidite plavu trenerku, tu je četvrti sudija, koji očigledno daje informaciju. On se nalazi na metar - dva odatle i mislim da je odatle potekla informacija. Imajući u vidu da je ovo bukvalno ispred četvrtog arbitra i da 'ide' kopačka na stopalo - ovo je karton".

Za kraj, Radojičić je govorio i o poništenom golu Radničkog pri rezultatu 2:2, kada je Marko Mitrović u 87. minutu zatresao mrežu Vladimira Stojkovića. Mažićev pomoćnik je označio ofsajd u toj situaciji.

"Kada igrač postiže pogodak dva igrača se okreću ka pomoćnom sudiji. On je možda i ceo metar ispred, tako da možda i nije toliko diskutabilna situacija. Važna i teška odluka, ali je sudija u pravu. Dva igrača su se zatrčala ka igraču, misleći da nije u pravu, ali su zastali, s obzirom na autoritet sudije", dodao je Radojičić.

Izvor: MONDO/TV Arena Sport

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.