Izvor: RTS, 10.Avg.2022, 13:04

Stolica: Svestan sam situacije, pokazali smo da možemo da eliminišemo AEK

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica, uoči revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK-a iz Larnake, izjavio je da je svestan da njegova ekipa ima kvalitet da eliminiše kiparsku ekipu, ali i da bi ta utakmica mogla da mu bude i poslednja na klupi crno-belih. Fejsa: Da se opustimo i igramo fudbal, jedva čekam meč.
Klub iz Humske poražen je na Kipru sa 2:1 i u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slučaju da eliminiše Kiprane igraće u plej-ofu Lige Evrope protiv ekipe Dnjepra iz Ukrajine.

U suprotnom, Partizan očekuje duel plej-ofa Lige konferencija protiv boljeg iz dvomeča između Levskog i Hamruna.
"Neke stvari koje su van moje kontrole ne mogu da promenim, ne mogu da amortizujem. Ono što mogu je da pripremim ekipu za ono što ih očekuje u samoj igri i za protivnika. Pritisak možemo da okrenemo na to da momci budu otresiti, da budu dostojni dresa Partizana", izjavio je Stolica na konferenciji za medije u Humskoj.
Svestan sam odgovornosti i situacije u kojoj se nalazim, dodao je on.
"Ekipa mi pokazuje da smo na pravom putu. U bilo kojoj profesiji, bez obzira na pritiske, lični faktor ne sme da postoji. Stvar je kvaliteta, rada, logistike, budžeta i svega što jedan veliki klub nosi. Moj posao je takav kakv jeste i ja se sa tim konforno nosim".
Stolica je istakao da veruje u trijumf svog tima.
"Očekuje nas drugo poluvreme, revanš sa kvalitetnom i dobrom ekipom koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Možemo da eliminišemo ekipu AEK, to je cilj svih nas za sutrašnju utakmicu", rekao je trener crno-belih.
Strateg "parnog valjka" naveo je da nije angažovao sportskog psihologa i da je sam preuzeo tu ulogu.
"Slažem se da je psihološki faktor presudan, postići stabilnost u ekipi. Napravili smo konsultacije, preuzeo sam na sebe vrstu odgovornosti da ekipu psihološki što bolje pripremim".
Stolica je naveo da sezona nije gotova, iako njegova ekipa ima sedam bodova manje od lidera Crvene zvezde u Superligi.
"Veoma daleko od istine je da je sezona goova. Ovo je to početak sezone, priče o tituli da stavimo po strani. Ovo je utakmica u Evropi. Titula se isčekuje pet godina i za to moramo da se pripremimo na pravi način. Ništa ne može da se uradi preko noći. I prošle godine smo igrali Ligu konferencija, tako da ne vidim da bi to bilo nazadovanje. Ovo je šansa da se stvari okrenu u drugačijem pravcu", izjavio je Stolica.
Pozvao je trener crno-belih i navijače da podrže ekipu.
"Siguran sam da nam je preko potrebna podrška naših navijača. Moramo da ih vratimo kvalitetnim igrama i dobrim odnosom. Rezultat nas nije ispratio i naravno da navijači nisu zadovoljni. Ja sam ovde da se posvetim tome da to preokrenemo. Bez navijača mi ne možemo da uradimo ništa".
Trener Partizana istakao je da zbog povrede neće moći da računa na napadača Andriju Pavlovića, kao i da je ekipa spremna i za penale.
"Penali su stvar psihološke pripreme. Naš zadatak je da se spremimo za sve, uključujući i penale", poručio je Stolica.
Fejsa: Da se opustimo i igramo fudbal, jedva čekam meč"Treba opušteno ući u utakmicu. Pod pritiskom je najlakše igrati. Savet mlađima je da se opustimo i igramo fudbal", izjavio je Fejsa na konferenciji za medije u Humskoj.
On je dodao da očekuje tešku utakmicu, ali da jedva čeka da meč počne
"Utakmica će biti teška, ali ako mi to dozvolimo, ali nadam se da mi to nećemo dozvoliti. Bolja smo ekipa od njih, jedva čekamo da počne utakmica i da je završimo kako mi želimo. Atmosfera je dobra, svi smo svesni šsta nas očekuje. Znamo da je pritisak, da je bitna utakmica. Svi smo spremni i iščekujemo taj bitan meč", rekao je iskusni vezista.
Bivši reprezentativac Srbije najavljuje da će pružati bolje partije u narednom periodu jer je povreda za njega prošlost.
"Što se tiče povrede, nisam mogao tu ništa da uradim. Prošao sam pripreme, naravno da može da se očekuje da budem što bolji. Tu sam da pružim maksimum i da pomognem ekipi", zaključio je Fejsa.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stolica: Pobeda protiv AEK-a je naš cilj

Izvor: Beta, 10.Avg.2022

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica rekao je danas da je ekipa pokazala da može da igra protiv AEK-a iz Larnake, kao i da je u revanšu jedini cilj prolazak u narednu fazu Lige Evropa."Očekuje nas drugo poluvreme ili revanš sa jako kvalitetnom i dobrom ekipom, koja nas je pobedila u prvoj utakmici....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.