Stojković: Znate Mirkovića, sve je dosta oštrije

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: "Znate Mirkovića, sve je dosta oštrije"

Više nego zanimljiva analiza Vladimira Stojkovića nakon trijumfa koji je Partizan ostvario u prvoj utakmici pod komandom Zorana Mirkovića.

Vicešampion Srbije upisao je četvrti evropski trijumf ovoga leta, s tim što je pobeda na gostovanju u Farumu dobila na značaju kada se uzme u obzir šta se sve izdešavalo u prethodnih petnaestak dana.

Sa novim trenerom za kormilom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan je kao gost savladao ekipu Nordsjelanda u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i tako napravio krupan korak ka plasmanu u plej-of.

"Kad krećeš ispočetka, otvaraš nove kredite, sledi privikavanje na nove zahteve i međusobno upoznavanje u sportskom smislu. Bitno je da je početak protekao u najboljem mogućem redu - pobedom. Bili smo agresivni na svakom deli terena, kompaktni i zato sam prezadovoljan", kaže posle jučerašnjeg duela golman Vladimir Stojković, a prenosi portal "Mondo".

Da je dolazak Bate Mirkovića pozitivno uticao na ekipu čuli smo i od Marka Jankovića, ali i reči Vladimira Stojkovića ističu da je bivši fudbaler crno-belih "stavio pečat" na jučerašnji meč.

"Nema šta, novog šefa svi poznajete kao igrača i kao čoveka, a to kako je igrao za Partizan i reprezentaciju prenosi sad na nas kao trener. Sve je malo... U stvari, ne malo, nego dosta oštrije nego što je bilo. Prihvatili smo sve što je tražio", konstatuje Stojković.

Navijači su od ekipe koja je izašla na teren "Rajt tu drim" stadiona videli nešto što je nedostajalo od početka sezone.

"Kad se kaže 'Mi smo Partizan' onda se podrazumeva da ste u svakom trenutku spremni da polomite i ruku i nogu za pobedu ili prolaz. U redu, može neko i da nas pobedi, ali taj mora da ima tri dana temperaturu posle toga. Bili smo agresivni na svakom deli terena, kompaktni i zato sam prezadovoljan", ističe golman crno-belih.

Zanimljivo je kako Vladimir Stojković razmišlja pred revanš u Beogradu. Zanimljivo zbog načina na koji se izrazio, a reklo bi se da je pristup potpuno ispravan.

"Moraće još jedna mečka da se rodi u Beogradu. To govorim zato da bih upozorio kako ne treba preskakati stepenike. Iako mnogima deluje drugačije, uveravam vas da je naspram nas ozbiljna ekipa, igraće napadački protiv nas. No, biće paklena atmosfera, nadam se da će svi biti uz nas. Eto kako se sve okreće", kaže Stojković.

Ukoliko uspešno "rode još jednu mečku", crno-bele bi u plej-ofu mogao da sačeka pakleno težak rival koji u prvom meču sa LASK-om nije blistao.

"To je ono što sr uvek priča. Fudbal se razvio do nivoa da nikog ne možeš sa sigurnošću pobediš, a kamoli 5:0, na primer. Nego, da mi prvo završimo revanš sa Nordsjelandom", zaključuje Vladimir Stojković.

Pre revanš susreta sa Nordsjelandom crno-bele očekuje gostovanje ekipi Zemuna u okviru 4. kola Super lige Srbije.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.