Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 01:33

Stevanovićev prvenac u Herenvenu za prolazak u drugu rundu kupa

Bivši fudbaler Partizana postigao prvi gol u dresu holandskog kluba

Početkom tekuće godine Mančester Siti je otkupio talentovanog Filipa Stevanovića od Partizana za 6.500.000 evra fiksno (crno-beli bi mogli da zarade i do 8.500.000) i već ovog leta ga poslao na kaljenje u Holandiju. Potpisao je na dve godine sa Herenvenom, a u svom sedmom nastupu postigao je i prvi pogodak.

Posle šest utakmica u Erediviziji bez golgeterskog učinka, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mladi srpski fudbaler se u listu strelaca upisao na debiju u Kupu Holandije. Herenven je ukrstio koplja sa niželigašem AFC Amsterdamom, a golom bivšeg Partizanovog krila uspeo je da preokrene rezultat i izbori plasman u drugu rundu.

AFC je poveo u 18. minutu preko Dalijena Matsena, a na izjednačenje se čekalo do 76. minuta, kada je Henk Ferman pogodio mrežu domaćina na asistenciju Ramija Kaiba. Samo tri minuta kasnije, na scenu je stupio Stevanović.

Posle dodavanja Džoija Fermana zahvatio je loptu desnom nogom u kaznenom prostoru rivala, poslao je po sredini gola, ali dovoljno efektno da zatrese mrežu ekipe iz Amsterdama. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Stevanović tako odveo Herenven u narednu fazu.

Bio je 19-godišnjem fudbaleru ovo sedmi nastup u novim bojama, a posle asistencije koju je zabeležio u već u drugom protiv RKC-a (u ligi), upisao je i debitantski pogodak.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.