Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 16:23

Stanojević: Nije samo Menig! Poslali smo ponudu na dve adrese, ne možemo da zavisimo samo od jednog igrača

„Tražimo profile igrača sposobnih da pokriju oba krila i mesto u centrali napada“, kaže trener Partizana

Najlakši protivnik od početka sezone. Makar na papiru. Igrao je Partizan triput u gostima, furiozno počeo prvenstvo, savladao Vojvodinu koja mu je u prošlosti zadavala ogromne probleme, iz dvomeča sa DAC-om izašao neokrnjen i kad je u seriji pobeda bez gola logično je što navijači od njega očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nastavak serije protiv Voždovca.

Iako u Humsku dolazi tim koji je jedva, u poslednjem kolu, sačuvao superligaški status, trener Aleksandar Stanojević podiže obrve na konstataciju da bi njegovi izabranici trebalo da imaju rutinski zadatak protiv Zmajeva.

"Moramo da nastavimo niz, uđemo maksimalno fokusirani, u ovom trenutku ćemo izaći u najjačem sastavu", istakao je šef stručnog štaba Parnog valjka i pojasnio kakve rotacije planira da napravi u odsustvu povređenih bekova, Aleksandra Miljkovića i Ivana Obradovića.

"Desno će šansu dobiti Marko Živković, na pripremama je istekao kandidaturu da bude ravnopravan konkurent Miljkoviću. Igraće i Bojan Ostojić, iako se štoperi majmanje troše. Kao jedan od lidera tima, braniće Nemanja Stevanović, što je dogovoreno još pre gostovanja u Slovačkoj. Popović je budući A reprezentativac, ali želim sve igrače da imam u fokusu".

(1,15) PARTIZAN (7,75) VOŽDOVAC (18,0)

Za razliku od crno-belih, koji su ostvarili maksimalan učinak, sastav Predraga Rogana je poražen na Banovom brdu, a u minulom kolu savladao je Proleter.

"Voždovac igra takmičarski, egal je bio sa Čukaričkim, pre sedam dana dobio je meč. Znamo da igra u formaciji 3-4-3. Njegovi igrači imaju dobar šut sa distance, pokušavaju, protiv nas je Nema nja Milojević često pucao, moramo da blokiramo, pojavljuju se iz drugog plana. Na sve smo se spremili, ali ne možete baš sve da predvidite. Ivan Milosavljević je u dobroj formi, sve poštujemo. Bavimo se njima sedam dana".

Partizanu je bitno da i posle trećeg kola ostane na vrhu tabele, ali i da se pojača do kraja prelaznog roka. Zainteresovan je za Kvinsija Meniga, krilo Tventea, poslao ponudu Holanđanima, međutim, radi na dva razboja.

"Poslali smo ponude na dva različita mesta. Nije samo Menig. Imamo interesovanja, radimo na tome. Tražimo profile igrača sposobnih da pokriju oba krila i mesto u centrali napada. Videćemo hoće li se realizovati. Ne možemo da zavisimo samo od jednog fudbalera. Govorim odavno da nam je potreban napadač koji može da igra po boku".

Nije realno očekivati da bivđi Ajaksov đak, ako uopšte bude dolazio, potpiše u narednim danima i bude na raspolaganju Stanojeviću za susret sa Sočijem. Narodski rečeno, ne zapinje Partizanu. Ili, možda...

"Zapinje nam i sutra za Voždovac, kasnije i gostovanje Novom Pazaru. Nije samo Soči. Svaka utakmica je eliminaciona. Bitno mi je da imamo što više rešenja. I taj drugi igrač je za Zapada Evrope. To su ti profili. Nije ništa blizu, a ni daleko. Voleo bih da agažujemo jednog, ali nismo opterećeni nijednog trenutka. Ako dođe super, ako ne... Sa Rikardom Gomešm smo se zatvorili po pozicijama, a valjalo bi nam još".

Pogotovo za mečeve kvalifikacija u Ligi konferencija. A prvi naredni rival je Soči.

"Dobili smo ekipu koja je iznad neklih velikana ruskog fudbala. Cenimo i nas, može da se desi da su ove ekipe lošije. Ispratili smo ih, bavili se njima, igraju sa tri pozadi, specifični su".

Već u ponedeljak je žreb parova plej-ofa za plasman u treće po važnosti UEFA takmičenje. Formirane su pogrupe, uz utisak da je Partizan prošao bolje nego u početne dve runde.

"Ima i jačih parova od Trabzon – Molde. Tu su Turci, Austrijanci... Neću da pričam o žrebu. Jedina sreća u koju verujem kad je fudbal u pitanju je – žreb. Sve ostalo nema veze sa naklonsti Fortune".

Dosta toga će da zavisi od crno-belih. Ostvarili su četiri pobede u prva četiri meča, bez primljenog gola.

"Mogu da budem zadovoljan. Nalepili smo se na pripreme. Videli smo pozitivnu atmosferu na derbiju u Novom Sadu. Navijači nam mnogo znače, voleo bih da nas podrže. Vidite da je korona, možda za 20 dana neće biti u situaicji da gledaju voljeni klub. Znam daje vreme godišnjih odmora i da je termin u nedelju u 21 sat, ali ih pozivam da nas bodre", poslao je Aleksandrar Stanojević poruku Grobarima.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.