Šta kažu brojke, koliko još pobeda treba Partizanu u derbijima da bi stigao Zvezdu?

Izvor: Sportske.net, 29.Feb.2020, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kažu brojke, koliko još pobeda treba Partizanu u derbijima da bi stigao Zvezdu?

Sutrašnji okršaj beogradskih večitih rivala je 162. prvenstveni po redu.

Fudbalski vikend u Srbiji je potpuno u znaku predstojećeg večitog derbija, koji se igra u okviru 24. kola Linglong Superlige Srbije.

Ono što je opšte poznato pred ovaj duel je da Crvena zvezda u njega ulazi kao lider na tabeli, sa 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana, koji će pokušati da se eventualnom pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na ''Marakani'' bar donekle približi najvećem rivalu i završnicu sezone učini zanimljivijom.

Istovremeno, ono u šta mnogi nisu baš sigurni je kakav je dosadašnji međusobni skor Crvene zvezde i Partizana posle 161 odigrane prvenstvene utakmice jednih protiv drugih, od 1947. godine, do danas.

Zvezda je i tu u značajnoj prednosti. U dosadašnjim prvenstvenim okršajima sa Partizanom ima ukupno 64 pobede, 50 mečeva završeno je bez pobednika, a Partizan je trijumfovao 47 puta.

-

Sećate se, Partizan je jesenas na svom terenu bio bolji, slavio je sa 2:0, što daje nadu crno-belima da bi i sutra na ''Marakani'' mogli da ponove nešto slično i smanje zaostatak za Zvezdom.

Dakle, na osnovu prikazanih brojki, a imajući u vidu da se u poslednjih nekoliko godina svake sezone odigra po tri prvenstvena derbija, Partizanu bi, osim još dve pobede ove sezone, bilo potrebno još pet godina stalnih pobeda nad Zvezdom kako bi se najranije izjednačio po broju trijumfa u derbijima.

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.