Srbija i dalje najbolja u Evropi po ovosezonskom koeficijentu, napredujemo li prema dva mesta u LŠ?

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i dalje najbolja u Evropi po ovosezonskom koeficijentu, napredujemo li prema dva mesta u LŠ?

Dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona nisu moguća naredne sezone, ali već za tri sezone će biti ukoliko naši klubovi nastave sa dobrim partijama.

Radnički iz Niša, Spartak iz Subotice, Partizan i posebno Crvena zvezda su i ove sezone doneli Srbiji veliki broj bodova u borbi za što bolji plasman naše države na listi UEFA. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Cilj je da se ima što bolja pozicija u kvalifikacijama, mi smo trenutno na 19. poziciji sa 19.875 poena, a ove sezone smo samo osvojili 3.625 što je najviše u Evropi.

Pozicija koju naš savez treba da juri jeste pozicija broj 15 koja donosi dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tu su trenutno Hrvati sa 23.750, pa je pred našim timovima nemoguća misija.

Kada Hrvati i Grci izgube veliki broj bodova naredne sezone (brišu se rezultati iz sezone 14/15 kada su naši klubovi razočarali), Srbija bi trebalo da dodatno skoči na ovoj listi, ali o tom - potom.

Crvena zvezda je juče donela dodatnih 0,250 bodova zbog pobede (bilo bi 0,125 da je primila gol iz penala u poslednjim minutima), Partizan ima šansu sutra da donese još toliko ukoliko pobedi, baš kao i Spartak.

Sa dve pobede bismo se dodatno približili Kipranima koji su trenutno na 18. mestu.

Crvena zvezda je obezbedila još osam utakmica u Evropi, svaka njena pobeda vredi 0,250 poena, pa vi izračunajte koliko mogu crveno-beli još da donesu našem koeficijentu.

OVDE možete videti trenutno stanje na tabeli koeficijenata.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.