Srbija bez Smailagića protiv Belgije, stigao Petrušev; Pešić: Čeka nas neizvesna utakmica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2021, 10:16

Srbija bez Smailagića protiv Belgije, stigao Petrušev; Pešić: Čeka nas neizvesna utakmica

Košarkaš Partizana Alan Smailagić zbog povrede skočnog zgloba neće igrati za reprezentaciju Srbije u kvalifikacionom meču protiv Belgije, saopšteno je na sajtu Saveza.

Kako se navodi, povreda mladog centra koju je zaradio protiv Letonije nije teže prirode, ali su lekari odlučili da preskoči meč u Monsu.

Sa druge strane, selektor Svetislav Pešić moći će da računa na Filipa Petruševa, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je izostao sa meča protiv Letonije zbog obaveza u Efesu, ali se priključio timu i putovaće u Belgiju.

Pešić: Čeka nas neizvesna utakmica u Belgiji

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju sutra u gostima protiv Belgije očekuje vrlo neizvesna utakmica.

"Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju", rekao je Pešić uoči druge utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati", kazao je Pešić.

"Smailagić neće moći da igra zbog povrede, zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo, jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuzetno važna, nego jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo“, poručio je Pešić, a preneo sajt KSS.

Centar Dušan Ristić istakao je da je Belgija dobra i disciplinovana ekipa.

"Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu”, istakao je Ristić.

Utakmica između Belgije i Srbije igra se sutra u Monsu od 15.30 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija bez Smailagića ali je stigao Petrušev

Izvor: RTS, 27.Nov.2021

Nakon povrede skočnog zgloba Alen Smailagić će propustiti duel sa selekcijom Belgije, ali se košarkaškoj reprezentaciji pridružio Filip Petrušev što će ojačati tim „orlova“ pred nedeljni meč. . Košarkaška reprezentacija Srbije nadigrala je Letoniju sa 101:100 u...

Nastavak na RTS...

Srbija bez Smailagića protiv Belgije

Izvor: Danas, 27.Nov.2021

Košarkaš Partizana Alen Smailagić zbog povrede neće igrati za reprezentaciju Srbije meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Belgije, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.