Spektakularan boks na Krstu – remi veliki kao pobeda za Partizan

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 22:04

Spektakularan boks na Krstu – remi veliki kao pobeda za Partizan

Dugo vremena nisu viđene uzavrelije strasti na boksu u Srbiji, koji se izgleda u Srbiju vratio na velika vrata.

Ulog nikada veći, Radnički sa Krsta I najveće ime našeg boksa Partizan iz Humske 1, u nedelju su se borili ne samo za poštovanje i obraz nego i za ulazak u plej-of.

Da podsetimo, Radnički je "tukao" Partizan u Humskoj, ali se spletom okolnosti kao i velikim trudom i radom celog stručnog štaba Partizana, predvođenog trenerom Manetom Marčetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je i sam bio vicešampion Evrope dok je bio aktivan bokser, došlo do situacije da ako Partizan izvuce bar nerešeno, crno-beli u odnosu na Radnički imaju veće šanse da zajedno sa Crvenom zvezdom nastupe u plej-ofu.

Počelo je vođstvom Radničkog od 2-0 zbog nedostatka boksera Partizana u nižim kategorijama, nastavilo se silovito za "krstaše" koji su u nižim kategorijama odneli skoro sve pobede.

Delovalo je kao da će Radnicki dominirati ali se onda Partizan budi i dolazi do borbe u velter kategoriji gde bokserskom veštinom dominira mladi bokser Partizana Dušan Radović i fenomenalnom borbom odnosi pobedu na poene.

Već tu se videlo da Partizan može do preokreta, pošto su "teži" bokseri Partizana tradicionalno dominantni.

Tako je i bilo jer je Aleksa Marković u srednjoj kategoriji do 81 kg već u prvoj rundi bacio protivnika na pod ringa, gde se posle brojanja do kraja meča samo gledalo kako popularni Leka drži, uz sve uvažavanje protivnika, školu boksa.

U teškoj kategoriji do 91 u kojoj Milosav Savić realno u Srbiji nema dostojnog rivala, stvari su bile jasne već posle nekih dvadesetak sekundi gde je Savić maestralnim desnim krošeom poslao protivnika u nokdaun i ekspresno rešio meč.

U tom trenutku bilo je 10:8 za Radnički i pristupilo se superteškoj kateogriji 91+ u kojoj je Partizan trebalo da rutinski savlada svog rivala.

Međutim, mladi pulen Radničkog Alen Mašović motivisan sa tribina i svestan da njegova pobeda ima veliki značaj, izvlači nadljudske sposobnosti i od prve sekunde borbe u superteškog kategoriji napada Miloša Veletića, čoveka od 125 kg.

Prvu rundu Veletić rešava u svoju korist, drugu rundu Mašović dobija "na srce" i pristupilo se trećoj i odlučujućoj rundi.

Sudijski trio bodovao je treću rundu jednoglasno Veletiću, Partizan odnosi jako važnu pobedu koja mu mnogo značiti u borbi za plej-of, dok Radnički gubi mnogo više od borbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.