Šćepanović detaljno o novom timu: Kad se budem sreo sa Obradovićem – nema emocija

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 12:41

Šćepanović detaljno o novom timu: Kad se budem sreo sa Obradovićem – nema emocija

Vlado Šćepanović je godinama skupljao iskustvo kao asistent Andree Trinkijerija, a sada će ga naslediti na klupi Partizana.

Navijači ne znaju šta da očekuju od mladog stručnjaka, dok se pozivaju na njegove bravure kao igrača u crno-belom dresu.

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije svestan je da uživa poverenje zbog svoje ličnosti i da ga ljudi "doživljavaju kao pravog sportistu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Nisam ja bio baš lagan za saradnju kao igrač! Nezgodan sam bio i u odnosu sa trenerima. Iskreno da vam kažem, ja bih voleo da imam igrača kakav sam bio ja. Nisam bio lak za saradnju, ali su svi znali i bili su sto posto sigurni koliko ću da dam na terenu i na treninzima. Svi mi imamo svoj ego, pa donekle i tu sportsku sujetu, nismo lagani za saradnju. Ali, sve dok dajemo sto posto na terenu, to može da se proguta", rekao je Šćepanović za "Sportski žurnal".

Najveći rival sledeće sezone biće mu stari poznanik Saša Obradović, novi trener Crvene zvezde.

"To je još jedna potvrda da se u tom našem periodu igrala prava košarka. Da su igrači učili pravu košarkašku filozofiju. Sašu cenim kao trenera i biće mi veoma drago da se sretnemo na terenu. Dok utakmica traje nema sentimentalnosti, ali imam veliko poštovanje prema njemu i njegovom radu".

Potom je uporedio košarku iz njihovih igračkih dana sa aktuelnom.

"Promenio se stil. Kada kažem 'prava košarka', mislim na to da je zavisilo više od talenta i individualnih rešenja, a ne toliko od fizičke pripreme. Sada je to, ako ne 50-50, onda sigurno 60-40 na strani fizikalija", ocenio je trener koji je debitovao 2016. na klupi Budućnosti, ali samo u prvih devet mečeva te sezone. I to je potpuno drugačiji način igre, košarkaških shvatanja uopšte... To je osnovna razlika između tih prošlih i sadašnjih dana".

Partizan je već doveo trojicu igrača: Kodija Milera-Mekintajera, Treja Drekslera i Nemanju Dangubića.

"Imamo gro ekipe iz prošle sezone i tu ne bi trebalo mnogo da se menja, ostalo je još da se dovedu jedan, evenualno dvojica igrač. Dobra stvar je kada vam 70 odsto tima ostane na okupu. Filozofija će ostati manje-više ista da igrači ne bi doživeli šok zbog velikih promena. Naravno, uz par stvari za koje procenim da je potrebno da se urade", rekao je, a potom detaljnije pričao o igračima.

"Doveli smo Milera Mekintajera, tu je Nemanja Gordić, za kog se nadam da će produžiti ugovor. Mislim da smo blizu, mada ne bih da prejudiciram stvari. Imamo Markusa Pejdža i Ognjena Jaramaza na 'dvojci', tu je i mali Trifa, koji više nije mali, već je odrastao i napravio važan korak u karijeri. Sada je potrebno još više da radi i napreduje".

"Rade Zagorac i Nemanja Dangubić na 'trojci', na 'četvorci' pod ugovorom imamo Tomasa, tu je i Birčević. Pod ugovorom smo i sa Stefanom Jankovićem, tek u narednom periodu videćemo šta ćemo tu da radimo"".

"Naravmo, Novica Veličković. Neću da trošim reči o njemu, koliko čovek znači za ekipu, u igračkom i ljudskom smislu. Imamo i Nikolu Jankovića, Mozlija...

Sledeće pojačanje biće na poziciji centra.

"Nećemo žuriti, tržište se tek otvara. Videćemo prvo kakav tip i profil igrača je potreban ovoj ekipi", ostao je uzdržan Šćepanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.