Šaponjić za Sportske otkrio kakav dogovor ima sa Benfikom!

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaponjić za 'Sportske' otkrio kakav dogovor ima sa Benfikom!

Dolazak Ivana Šaponjića u Srbiju iskoristili smo da sa doskorašnjim članom Partizana porazgovaramo o tome kako se u prva dva meseca boravka u Lisabonu snašao u novom klubu.

Omladinski reprezentativac Srbije preselio se u portugalsku prestonicu sredinom januara 2016. godine, pošto je Benfika otkupila njegov ugovor od Partizana za 1.5 miliona evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Nakon obaveza koje je imao u dresu sa državnim grbom u četvrtak Ivana smo upitali kakav je osećaj posle dva meseca boravka u jednom od najvećih klubova Evrope.

"Odličan, odličan..." bile su prve reči talentovanog napadača koji je na startu Elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postigao gol i asistirao za drugi u remiju Srbije sa Danskom.

Kada je u januaru potpisivao ugovor na 5.5 godina sa Benfikom Ivan Šaponjić je pristao da nastupa za "B" tim i da se na taj način kali do ulaska u prvu ekipu.

U prethodna dva meseca odigrao je dvanaest utakmica za drugi tim Benfike, deset puta je bio u startnoj postavi, a što je najvažnije, postigao je četiri gola.

"Prezadovoljan sam, imam ozbiljan tretman, spremio sam se u B timu zaista dobro. Imam utakmice i golove u nogama i sada čekam na poziv iz prvog tima" rekao nam je srpski internacionalac.

Razgovor nije dugo trajao zbog toga što je na Ivana Šaponjića čekala velika grupa navijača koji su želeli autogram ili fotografiju, ali smo i pored toga dobili neku vrstu ekskluzive.

Nakon što bude obavio svoje reprezentativne dužnosti u Srbiji Ivan Šaponjić se vraća u Lisabon, a potom bi trebalo da usledi i priključivanje prvom timu Benfike i debi na najvećoj sceni!

"Nakon pauze bi trebalo da počnem da treniram sa prvim timom, dogovor je da debitujem kada se vratim. Za sada igram, dajem golove i strpljivo čekam svoju šansu" otkrio nam je Ivan Šaponjić.

Benfika se trenutno nalazi na prvom mestu portugalskog šampionata sa 67 osvojenih bodova, a ne treba zaboraviti da su lisabonski "Orlovi" uspeli da izbore plasman u četvrtfinale Lige šampiona gde ih čeka težak posao protiv Bajerna.

Ivan Šaponjić bi u periodu koji sledi trebalo da dobije priliku da debituje za prvi tim, baš kao što je to pre odlaska na reprezentativnu pauzu uradio i njegov kolega iz reprezentacije Luka Jović koji je proveo šest minuta na terenu u pobedi Benfike nad Boavistom.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.