Sami sebi najveći neprijatelji: Cibona se nudila, Partizan izgubio (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sami sebi najveći neprijatelji: Cibona se nudila, Partizan izgubio (VIDEO)

Filip Krušlin bio je nezaustavljiv, pogodio je pet trojki i utakmicu završio sa 22 poena. Niko drugi u Ciboni nije imao dvocifren učinak, ali je i to bilo dovoljno za pobedu nad Partizanom. Anđušić ubacio 11 poena u prvom meču po povratku među crno-bele

Partizan je pao u Zagrebu, crno-beli i dalje ne znaju za pobedu u gostima u Jadranskoj ligi. Cibona je večeras bila manje očajna ekipa od Partizana i slavila sa 63:57 (18:15, 11:13, 14:18, 20:11) u derbiju šestog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola regionalnog takmičenja.

Zagrebački tim tako je došao do druge pobede u sezoni, a sve je moglo da bude drugačije da je Partizan početkom poslednje deonice uspeo da iskoristi dobar period igre i napravi više od pet poena prednosti.

Previše promašaja u tim trenucima, pogotovo otvorenih šuteva i zicera imao je Partizan, a kada se na to doda loša organizacija napada u poslednja dva minuta, drugačiji ishod nije ni bio realan.

Filip Krušlin bio je nezaustavljiv, pogodio je pet trojki i utakmicu završio sa 22 poena. Niko drugi u Ciboni nije imao dvocifren učinak, ali je i to bilo dovoljno za pobedu nad Partizanom.

Čedomir Vitkovac je sa 16 poena bio najbolji strelac crno-belih, a Danilo Anđušić, kojem je ovo bio prvi meč po povratku u Partizan, ubacio je 11 poena.

Gotovo neverovatno deluje podatak da Partizan u poslednja dva minuta nije uspeo da organizuje nijedan smislen napad, lopte su crno-belima ispadale iz ruku i odlazile u aut ili kod protivnika.

Cibona je duel otvorila serijom od 7:0, a inače su tokom cele utakmice obe ekipe igrale i pogađale u serijama. U takvoj igri Partizan se solidno snašao, pre svega u finišu druge i tokom većeg dela treće deonice i delovalo je da bi mogao da upiše vredan trijumf.

Kvalitet košarke večeras nije bio baš na nivou koji se očekuje od ekipa ovakve tradicije, ali to je jednostavno realnost aktuelnog trenutka i u Partizanu i Ciboni.



CIBONA – PARTIZAN 63:57 (18:15, 11:13, 14:18, 20:11)

Hala: KC Dražen Petrović

Gledalaca: 1.500

Sudije: Sašo Petek, Boris Krejić i Milan Nedović

CIBONA: Beriša, Krušlin, Hukić, Rozić, Jagodić-Kuridža, Slavica, Mandić, Mavra, Joksimović, Žižić.

PARTIZAN: Cvetković, Aranitović, Marinković, Vitkovac, Đumić, Koprivica, Perović, Magdevski, Milutinović, Glišić, Vrabac, Anđušić.

JADRANSKA LIGA – šesto kolo:

Petak:

Tajfun – Zadar 73:67 (14:12, 19:21, 13:12, 27:22)

Cibona – Partizan 63:57 (18:15, 11:13, 14:18, 20:11)

19.00 Krka – Metalac

21.00 Budućnost – Cedevita

Nedelja:

17.00 Crvena zvezda – Olimpija

19.00 Sutjeska – MZT

Ponedeljak:

21.00 Mega Leks - Igokea

(FOTO: ABA/Sanjin Strukić/Pixsell)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.