Sale Ilić - Godine mu ništa ne mogu, još je veran svom Partizanu! (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Dec.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sale Ilić - Godine mu ništa ne mogu, još je veran svom Partizanu! (video)

I 2018. godina polako prolazi, a Saša Ilić i dalje sa kapitenskom trakom predvodi ekipu Partizana.

Za legendarnog kapitena Partizana danas je poseban dan - napunio je 41 godinu!

I dok mnogi njegovi vršnjaci već godinama uživaju u fudbalskoj penziji, Sale je kao vino, njegova kreativnost na terenu i dalje dolazi do izražaja, naravno sada već samo u posebnim prilikama, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je neophodno da svojim znanjem i iskustvom pomogne ekipi u situacijama kada treba sačuvati vođstvo, izboriti preokret ili doneti pobedu.

Jedan takav primer imali smo i u 2018, između njegovog 40. i 41. rođendana. Sećate se, Sale je izazvao euforiju među navijačima Partizana onim golom protiv Čukaričkog u polufinalu Kupa, koji su crno-beli kasnije i osvojili.

I ne samo to, njegovi saveti mlađim saigračima već godinama su od velike koristi i stručnom štabu Partizana, bez obzira ko je na njegovom čelu. Sama njegova pojava u ekipi doprinosi većem samopouzdanju crno-belih na terenu.

''Igrači me uvažavaju i slušaju moje savete'', rekao je, između ostalog, Saša Ilić prošle godine prilikom potpisivanja ugovora.

Utisak je da ni 22 godine od Ilićevog debija, crno-beli nisu uspeli da pronađu njegovog pravog naslednika na terenu, pogotovo nekog ko bi poput njega najveći deo karijere posvetio Partizanu.

O Saši Iliću se već praktično sve zna. Prvi seniorski nastup u dresu Partizana upisao je oktobra davne 1996. godine, protiv čačanskog Borca, kada je ušao na teren umesto Ivana Tomića, koji mu je doskora bio i trener.

Neki od aktuelnih prvotimaca Partizana tada nisu bili ni rođeni, a Sale je danas rekorder po broju nastupa u crno-belom dresu.

Takođe, kapiten Partizana svojim igrama na terenu, ali i gospodskim ponašanjem jednostavno oplemenjuje već godinama sumornu atmosferu u srpskom klupskom fudbalu. Njega cene bukvalno svi - i u njegovom klubu, ali i u redovima najvećih rivala. I zaslužio je to.

Srećan rođendan, Sale!

--

-
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.