Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 11:51

Sadik opčinio Špance: Monći ga hoće umesto De Jonga, Almerija traži 60.000.000 evra

Sva je prilika da će se Partizan dodatno ovajditi o Nigerijca

Prošla su samo tri i po meseca, a Umar Sadik je već opčinio špansku javnost. Posebno Andalužane. Kako navijače Almerije, ubeđene da ih Nigerijac može vratiti u Primeru, tako i najpoznatiji klub pokrajine sa juga države, pošto se prema informacijama lokalnih medija nalazi na radaru Sevilje.

Sportski direktor Monći>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jedan od najpoznatijih lovaca na talente u evropskom fudbalu – već je krenuo u akciju koja bi trebalo da rezultira selidbom doskorašnjeg napadača Partizana na Pishuan. Navodno se već raspitivao pod kojim uslovima je moguće angažovati visokog špica, mada je teško očekiivati da posao bude završen tokom ove zime. Kako zbog činjenice da je do kraja prelaznog roka ostalo još samo pet dana, te usled potrebe Almerije da ima produktivnog centarfora u misiji povratka u elitni rang, tako i finansijskog aspekta.

Prema pisanju Glasa Almerije, koje potvrđuje i uticajni madridski As, saudijski vlasnici su letos, po dolasku Sadika iz Humske, postavili otkupnu klauzulu na 60.000.000 evra. Činjenica da je reč o bogatom klubu, kojim rukovodi šeik Turk Al Šeik, pokazuje odlučnost crveno-belih da insistiraju najpre na ostanku makar do kraja sezone, a onda i na visokoj ceni, s obzirom da čak ni u doba globalne krize nisu prinuđeni da prodaju najbolje igrače.

Poseduje Umar Sadik kvalitet da se istakne ne samo u Almeriji, nego i u većem klubu. Veoma je mlad, veliki prostor za napredak je pred njim. Može da igra u Primeri, ali je trenutno najvažnije da daje golove za nas. Morate mu pružiti poverenje da bi vam uzvratio pogocima. Istovremeno, potrebno je da budemo zahtevni kad je on u pitanju kako bi nastavio da trese mreže u kontinuitetu. Što se tiče transfera, u fudbalu se nikad ne zna. Ne mogu sa sigurnošću da garantujem da ostaje sve dok se na okonča prelazni rok. Naravno da sam zabrinut za budućnost Umara Sadika, mada se nadam da će ostati sa nama. Fudbal je pijaca, sve je moguće u završnici“, pojasnio je Hose Gomes, portugalski stručnjak na klupi Almerije.

Sevilja je u niskom startu. Tim pre što je pre dva dana prodala Karlosa Fernandeza Real Sosijedadu za 10.000.000 evra i pre ili kasnije će dovesti još jednog napadača. Realnije je da se to dogodi na leto. I da Umar Sadik, kako pišu mediji bliski klubu, bude zamena za Luka de Jonga, s obzirom da čelnici nisu zadovoljni kako se Holanđanin pokazao u minule dve sezone.

Uz važnu napomenu: Sevilja ili bilo koji drugi klub rizikuju da plati Sadika znatno više na u junu nego sad. Pomenutih 60.000.000 evra je obeštećenje u okolnostima koji podrazumevaju Almeriju kao člana Segunde, dok se prema saznanjima Asa klauzula automatski pomera na 80.000.000 evra u slučaju plasmana u Primeru. Ponekad se dešava da klub pristane na manje od onoga što piše u ugovoru, ali je izvesno da će Španci zaraditi višestruko ukoliko Nigerijac nastavi da rešeta kao u dosad (12 golova na 20 utakmica).

Zaradiće i Partizan. Osim glavnice od 5.000.000 evra, sleduje mu još 3.000.000 evra ukoliko Almerija uđe Primeru bilo kad tokom trajanja ugovora (do leta 2025), još 500.000 evra ukoliko u bilo kojoj sezoni postigne najmanje 20 golova, dodatnih 500.000 pod uslovom da odigra 50 utakmica. A 40 odsto od transfera u neki drugi klub, samo da se posao realizuje pre plasmana Andalužana u Primeru.

U suprotnom, na Topčidersko brdo stiže između deset i 20 odsto vrednosti budućeg transfera. S obzirom da ga su ga crno-beli platili Romi 1.750.000 evra jasno je da su napravili odličan ekonomski posao.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.