SUPERLIGA SRBIJE: Rutinska pobeda Partizana na Banjici, Rikardo deklasirao Građevinare (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPERLIGA SRBIJE: Rutinska pobeda Partizana na Banjici, Rikardo deklasirao Građevinare (VIDEO+FOTO)

Crno-beli ubedljivi protiv Rada.

Fudbaleri Partizana slavili su na Banjici protiv Rada sa 3:0 u okviru 20. kola Superlige Srbije. Crno-beli su meč prelomili već u 10. minutu meča, kada su stekli prednost od dva gola razlike i suvereno držali sve konce u svojim rukama. U nastavku duela trijumf čete Zorana Mirkovića potvrdio je Rikardo svojim drugim golom na meču.

SUPERLIGA SRBIJE: Nišlije bez MILOSTI! Radnički ZAKUVAO situaciju na vrhu tabele (FOTO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
IZ FRANCUSKE U HUMSKU: Partizan dovodi ŠAMPIONA SVETA (FOTO)

TOK UTAKMICE.

KRAJ MEČA.

82. minut - Poslednju izmenu je napravio i strateg Parnog valjka Zoran Mirković. Iz igre je izvukao Đorđa Ivanovića, a zamenio ga je mladi Filip Stevanović.

81. minut - Centrirao je Miletić sa desne strane, a Ivanović je na drugoj stativi promašio maltene prazan gol.

79. minut - Zoran Mirković pravi novu promenu. Igru napušta Danilo Pantić, a menja ga mladi Armin Đerlek. Kapitensku traku je od Pantića preuzeo Filip Kljajić.

74. minut - Prva izmena u Partizanu, Zoran Tošić menja Zakarića, a u međuvremenu je i Kasalica dobio žuti karton zbog prigovora.

71. minut - GOL! 0:3, Rikardo je strelac. Zakarić je centrirao iz slobodnog udarca ka Valijenteu, Španac je pokušao da lobuje Markovića, ali je čuvar mreže Rada prelepo intervenisao, ipak je na pravom mestu bio Rikardo i ubacio je loptu u mrežu.

70. minut - Poslednju izmenu je izvršio trener Rada Stevanović. Bivši igrač Partizana Nenad Marinković je zamenio Lutovca koji se žalio na povredu.

67. minut - Umalo je Pantić savladao Markovića na krajnje čudan način. Prišao je golu sa leve strane kapiten Partizana, štoper Rada Perendija je uklizao i lopta se od noge Pantića odbila ka golu, a Marković ju je jedva zaustavio, uz pomoć Šipčića.

64. minut - Nova izmena u ekipi Rada i to prilično ofanzivna. Filip Kasalica je na terenu umesto Nikole Ignjatijevića.

57. minut - Sudija Milan Ilić je obavio razgovor sa šefom stručnog štaba Partizana Zoranom Mirkoviće, zbog burne reakcije posle jednog starta nad Danilom Pantićem.

52. minut - Odličan pokušaj Rikarda sa 20-ak metara, lopta je išla ka rašljama, ali je Marković nekako uspeo da odbrani.

46. minut - Strateg Rada Dragan Stevanović je odlučio da na poluvremenu napravi prvu izmenu, Filip Bainović je zamenio Marka Jovića.

Kraj prvog poluvremena.

44. minut - Šansu da poveća prednost Parnog valjka je propustio Valijente, koji je posle slobodnog udarca na drugoj stativi pogodio samo spoljni deo mreže.

43. minut - Prvi žuti karton na meču je dobio krilni igrač Rada Aleksandar Lutovac zbog prigovora.

39. minut - Nova prilika za Đorđa Ivanovića koji je pokušao iskosa sa leve strane, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

36. minut - Pokušao je Zdjelar iz velike udaljenosti da ugrozi Markovića, ali je lopta završila preko gola.

31. minut - Prvu šansu su imali domaći fudbaleri preko Tričkovića koji je ušau u kazneni prostor sa leve strane, ali je šutirao pravo u Kljajića.

22. minut - Velika šansa za Đorđa Ivanovića koji je ušao u šesnaesterac, ali se ponovo istakao Marković i odbio loptu u korner. Posle kornera je Rikardo mogao da postigne svoj drugi gol na meču, ali je loptu posle njegovog šuta sa gol linije izbacio defanzivac domaće ekipe Šipčić.

20. minut - Dobar šut Kosovića sa distance, ali je golman Rada Dušan Marković krajnjim naporima uspeo da odbrani i izbaci loptu u korner.

15. minut - Lepa akcija Rada je prekinuta zbog ofsajd pozicije Tričkovića. Moglo je da bude opasno po crno-bele.

10. minut - GOL! 0:2, Nova asistencija Zakarića. Izveo je reprezentativac Bosne i Hercegovine korner sa desne strane, Nemanja R. Miletić je ostao sam na drugoj stativi i nogom sa peterca zatresao mrežu.

5. minut- GOL! 0:1, Rikardo Gomeš donosi prednost crno-belima. Zakarić je lepo uposlio svog saigrača koji je izašao sam ispred golmana Markovića i rutinski ga savladao.

Utakmica je počela, a početni udarac izveli su fudbaleri Partizana.

Pre početka meča je vezista Rada Bogdan Mladenović dobio uramljen dres sa brojem 100, jer mu je današnja utakmica jubilarna u dresu Građevinara.

Vladimir Stojković se povredio tokom zagrevanja, pa je mesto u startnoj postavi zauzeo Filip Kljajić.

RAD - PARTIZAN 0:3

STADION: "Kralj Petar Prvi" (Beograd)

SUDIJA: Milan Ilić (Ćuprija)

STRELCI: Rikardo 5. i 71, Miletić 10.

KARTONI: Lutovac, Kasalica

RAD: D. Marković - M. Marković, Perendija, Šipčić, Ignjatijević (od 64. Kasalica) - Petrović, Busnić - Lutovac (od 70. Marinković), Mladenović, Tričković - Jović (od 46. Bainović). Klupa: Trifunović, Tanović, Ljubinković, Bainović, Marinković, Živković, Kasalica. Trener: Dragan Stevanović.

PARTIZAN: Kljajić - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Kosović - Zakarić (od 74. Tošić), Pantić (od 79. Đerlek), Ivanović (od 82. Stevanović) - Rikardo Gomeš. Klupa: Stojković, Enake, Šehović, Smiljanić, Tošić, Đerlek, Stevanović. Trener: Zoran Mirković.

NIŠTA OD FRANCUSKE: Mbođ promenio smer, oblači crno-beli dres (FOTO)

Superliga, 20. kolo: 

Zvezda – Napredak 3:0 (1:0)

Simić 13, Veškovac 60ag, Ben 79

Nedelja: 

Dinamo – Voždovac 1:2 (0:1)

Dimitrov 75 -- Masović 39, 74

Mačva – Radnik 1:2 (1:2)

Adamović 15 - Zlatanović 23, Stojanović 29

Radnički – Spartak 3:0 (1:0)

Stanisavljević 8, Grbić 54, Tekijaški 85

Zemun – Mladost 0:3(0:2)

Radivojević 32, Pavlović 45+4p, Trajković 89ag

17.00 Bačka – Vojvodina 

17.00 Proleter – Čukarički 

17.00 Rad – Partizan

Tabela: Crvena zvezda 56, Radnički 47, Partizan (-1) 40, Čukarički (-1) 38, Napredak 33, Mladost 32, Proleter (-1) 26, Vojvodina (-1) 26, Radnik 25, Mačva 21, Voždovac 19, Bačka (-1) 17, Spartak 16, Zemun 15, Rad (-1) 15, Dinamo 7.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.